Gastro
1

Tart s jabukama iz dmBio kuhinje

Najavili su vam se gosti i želite za njih pripremiti nešto zdravo i ukusno? Imamo super prijedlog za vas. Tart pripada francuskoj kuhinji. Iako se u najviše slučajeva podrazumijeva da je slatki kolač, također se može naći i u slanim varijantama. Tart s jabukama, za koji sastojke i način pripreme možete vidjeti u videu ispod, sigurno će oduševiti vaše nepce.

Kod pripreme tarta, bitno je da tijesto ostavite nekoliko sati u frižideru da odstoji. Posuda u kojoj pečete tart se obloži ovim tijestom te se peče 30 minuta na 180 stepeni.

Nakon toga ohlađene kore se premažu dmBio pireom od jabuke i kruške i pospu sa orasima. Poredate kajsije iz kompota , jabuke i prelijete sa dmBio agava sirupom, a potom sa 4 jaja umućena s pavlakom. Ovako pripremljen tart ponovno pečete 40 minuta na 200 stepeni i na kraju pospete šećerom u prahu.