Za ljubitelje kafe
17

Promo / Talijanski premium brend Caffè Vergnano stigao u BiH

Caffè Vergnano je italijanski premium brend kafe koji je prisutan u 80 država širom svijeta, a odnedavno je prisutan i na tržištu BiH gdje ga ekskluzivno zastupa i distribuira firma Complex d.o.o. Sarajevo.

Sa svojim predstavništvom u Sarajevu za početak nudi tri vrste kafe u zrnu: Blend Strong, Espresso Ricco 700 i Espresso Crema 800. Ljubitelji malih aparata na kapsule, konačno će moći uživati u vrhunskoj kafi bez da idu u zemlje Evropske Unije kako bi sebi obezbijedili ovaj užitak. Naime, bosanskohercegovačku ponudu Nespresso kompaktibilnih kapsula Caffè Vergnano sada je obogatio s dvije vrste Nespresso kompaktibilnih kapsula Cremoso i Intenso.

Caffè Vergnano nastao je davne 1882 godine nadaleko od Torina, u gradu Chieri. Mogu se pohvaliti time da su vlasnici jedne od najstarijih pržionica kafe u Italiji. Posljednjih pet generacija u vlasništvu je porodice Vergnano, a osnivač je Domenico Vergnano koji je u prvih nekoliko godina savladao sve tajne prženja i prodaje kafe. Svoj najveći uspjeh postigli su 1930. godine kada su kupili prvu plantažu kafe u Keniji.

U Italiji je postao sinonim za najbolju espresso kafu i trenutno je top 3 najprodavaniji brend kafe. Kafu uvoze iz devet zemalja svijeta i svaku prže zasebno kako bi postigli savršen balans i punu aromu. Ono po čemu se još razlikuju od drugih jeste to da koriste tradicionalnu metodu prženja i originalni recept što doprinosi ravnomjernom i balansiranom okusu kafe. Zaštitno lice kompanije 2005. godine bio je Dustin Hoffman.

Mnogo truda i znanja je potrebno da biste napravili šoljicu dobrog espressa no prije same pripreme napitka mnogo je bitno i koju kafu koristite za taj napitak.

Sve informacije vezane za brand Caffe Vergnano možete dobiti od ekskluzivnog zastupnika i distributera firme Complex d.o.o., putem telefona +387 33 273 800 ili e-maila [email protected]