Talentovana Japanka svojoj djeci pravi obroke koji izgledaju kao prava umjetnička djela

Talentovana Japanka svojoj djeci pravi obroke koji izgledaju kao prava umjetnička djela
280
D
DP
20.3.2020. u 17:12
11
komentara
280

dijeljenja
Talentovana Japanka svojoj djeci pravi obroke koji izgledaju kao prava umjetnička djela Foto: Instagram/etn.co_mam
Japanka Etoni Mama svakodnevno pokušavaju savladati i usavršiti umjetnost kuhanja, a njeni obroci ubrzo su postali viralni na društvenim mrežama.
Svi roditelji znaju koliko djeca mogu biti izbirljiva. Našim je mališanima pored okusa jela jako važna i vizualna prezentacija.

Zato roditelji, da bi zadovoljili male kritičare, svakodnevno pokušavaju savladati umjetnost kuhanja. Jedan od tih roditelja je Etoni Mama, majka troje djece iz Japana. Ova nevjerojatno talentovana žena radi neodoljiva jela koja i odrasli žele probati.


Etoni Mama ima tri djevojčice od sedam, devet i jedanaest godina. Ove su djevojčice prave sretnice jer imaju priliku skoro svakog dana jesti obroke u obliku omiljenih likova iz crtanih filmova. Talentovana mama nije imala prethodno kuharsko znanje, ali je definitivno postala pravi majstor Bento obroka.


"Bento je japanski termin za obroke spremljene u kutiji. Pored regularnih obroka, u Bento se pakiraju 'kyaraben' obroci, odnosno obroci napravljeni u obliku crtanih likova, ljudi, životinja itd.", prenosi Bored Panda.


Nakon što je Etoni Mamu kolegica ohrabrila da svoje zabavne obroke podijeli na Instagramu, pratitelji su prepoznali njen talenat i ubrzo je zapratilo preko 103 hiljade pratitelja.

Popularnost na društvenim mrežama dovela je do toga da Etoni objavi kuharicu. U njoj roditelji mogu pronaći  ideje i objašnjenja kako napraviti ukusna i zabavna jela kojima djeca neće moći odoljeti. Zanimljive obroke možete pogledati na Instagram profilu ove mlade mame Etn.co_mam.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...