U 14 država SAD-a
0

Starbucksovi napici od skoro litar od utorka u prodaji

Sarajevo-x.com
Kompanija Starbucks će pustiti u prodaju njihove napitke u dosad najvećoj tzv. "Trenta" veličini, od skoro jedan litar. Napici će biti dostupni u svim njihovim američkim kafićima do 3. maja, najavili su iz ove firme, prenosi TV stanica Fox News.

Nove dimenzije će biti dostupne samo za ledenu kafu, ledeni čaj i limunadu u Sjedinjenim Državama. "Trenta" je 0,2 litra veća od Starbucksove "Venti" čaše za ledena pića, koja je trenutno njihova najveća veličina u ponudi.

Piće u "Trenta" veličini će koštati 50 centi više od "Venti" veličine. Starbucks je testirao novu veličinu na nekoliko američkih tržišta prošle godine, te su ustanovili da su kupcima potrebne veće količine hladnih napitaka.

"Trenta" veličina će imati debi u 14 država, uključujući Virginiju, Georgiju, Floridu, Texas, Arizonu i Hawaje od 18. januara, dok će u Kaliforniji biti od 1. februara.

Iz najvećeg svjetskog lanca kafeterija ističu kako će nezaslađena pića u novoj veličini imati manje od 90 kalorija, dok će zaslađene verzije imati ispod 230 kalorija.