Gastro
20

Promo / Sinoć je završen 3.Coffee fest Sarajevo

Sponzorirani članak
Sinoć je pod motom "Užitak te zove" uspješno završen 3.Coffee Fest Sarajevo u prelijepom ambijentu My Face.U dva festivalska dana brojni ugostitelji i posjetioci su uživali u raznim okusima kafe,čokolade,drugih toplih napitaka i mixologiji kafe i žestokog pića.

Na štandovima izlagača mnogi su mogli da uživaju u radionicama,prezentacijama novih vrsta i okusa kafe kao i prezentaciji mali kafe aparata za kućnu upotrebu.

Prvi festivalski dan su promovisane na štandu Francka,novi brend Franck 125 Edition,mješavina koja je nastala povodom 125 godina postojanja Francka.

Manuel je prezentirao male aparate za kuću i kancelariju kao i degustaciju dvije mješavine kafe uz asortiman Manuel Caffe.

Na 3.Coffee Fest Sarajevu zapaženu ulogu je imao i Nestle sa svojim novim brendom Nescafe i novim konceptom Nescafe Alegria.Posebnu pažnju posjetiocima je privukao najnoviji aparat Nescafe Alegria Cino,koji po prvi put na tržištu nudi automatski aparat sa espressom kafom u zrnu i mogućnosti pravljenja vrhunskih napitaka.

Na štandu Illy su predstavili program za profesionalne ugostitelje,ali i kafe za domaćinstva kao što su mljevena kafa,kafa u zrnu.Promovisali su novu tehnologiju i inovacije,a to su nove limenke koje su ispunjene atmosferom,nova limenka od 1,5 kilograma za manje potrošače da mogu osiguravati kvalitet kafe.

Drugi festivalski dan na 3.Coffee Fest-u Sarajevo je predstavio takmičenje 3.Latte Art Chalenge Sarajevo u organizaciji Profesional,BarArt,MD Ent.Group,takmičenje je okupilo najbolje bariste iz regiona koji su svojim umjetničkim radovima crtanja po kafi mnogima pokazali da je Latte Art prava umjetnost.

Na Latte Art takmičenju je učestvovalno 18 takmičara koji su se takmičili u dvije kategorije uz live prenos.Sudije koje su ocjenjivale radove nisu imali sigurno lagan zadatak,sudije na takmičenju su bili Denis Memić,Zoran Trkulja i Timur Kahrović.Prvo mjesto za najbolji crtež osvojio je Vukota Kazić iz Crne Gore koji je osvojio nagradu mobilni aparat NOA GROUP koji je ujedno i prijatelj festivala,drugo mjesto je osvojila Matea Vuletić iz Hrvatske koja je za nagradu dobila ručni sat Bulova kompanije Watch Line,a treće mjesto je osvojio Urh Prašnikar iz Slovenije koji je za nagradu dobio umjetničku sliku Draupadi Art. Pro Horeca je uručila nagradu za najboljeg baristu iz Bosne i Hercegovine a to je Marko Domuz.

Hotel Termag Jahorina kao dugodišnji partnet Coffee Fest Sarajevo je uručio vaučere za troje prvoplasiranih barista. Da bi umjetnost bila na nivou pobrinuo se Meggle oficijelno mlijeko Coffee Festa i Latte Art Challenge Sarajevo.

Na 3.Coffee Fest Sarajevo su se predstavili slijedeći brendovi i kompanije: Franck, Lavazza, Manuel,Illy,Kimbo, Nescafe, Alegria,Vispak,Barcaffe,Goriziana,San Giusto, Slim Line, Automatic Servis, Caffe Matic, Ripping,Meggle, Bonito, MakZara,Kraš, Pro Horeca, Stock BH, Coca-Cola i Olimpija Voda koja je bila i oficijelna voda festivala.

Coffee Fest Sarajevo svojom organizacijom promoviše grad Sarajevo kao turistički i kulturni centar u regionu i evropi.

Ispred organizacije se želimo zahvaliti našim medijskim sponzorima Antena i Mix Radio, Klix.ba, Face TV, BeHa Caffe, In Horeca.