Buddyjevi recepti
8

Sin slavnog kuhara Jamieja Olivera podijelio nekoliko korisnih trikova iz kuhinje

E. Sk.
Slavni britanski kuhar Jamie Oliver ljubav prema kuhanju prenio je na svog 10-godišnjeg sina Buddyja. Dječak je snimio video u kojem otkriva očeve kulinarske tajne, a jedna od njih je i kako brzo i lako pripremiti povrće za kuhanje.

"Danas ću vam pokazati neke kuharske trikove koje me naučio moj tata", rekao je na početku videa Buddy, a video je na svom Instagramu podijelio i ponosni tata, piše Hellomagazine.

Buddy u videu pokazuje kako da ogulite đumbir a da ne oštetite meso i to na siguran način, prikladan za djecu. Nož je zamijenio kašikom.

"Buddy je podijelio neke od svojih savjeta i trikova u kuhinji kako bi vaši prijatelji kuhari bili nadahnuti i osjećali se sigurnije u kuhinji. Ne zaboravite, želimo da se još djece pridruži predstavljanju recepata", poručio je Jamie u opisu videa.

Demonstrirao je i kako brže pripremiti tikvice, luk i mrkvu za kuhanje.

"Sjajna stvar kod ovoga je to što će doći do nevjerovatnog otkrivanja boja. To je ono što nazivam duginim bojama", pričao je dok je ribao povrće pa spomenuo da bi to što radi vjerovatno trajalo oko sat, a ovako je na pripremu potrošio samo pet minuta.