Renomirane vinarije
1

Sarajevo Wine Fest počinje uskoro, u vrhunskim vinima možete uživati uz VPT pravilo

I. S.
Ljubitelji vina u glavnom gradu Bosne i Hercegovine odbrojavaju dane do Sarajevo Wine Festa, koji će biti održan u hotelu Holiday 10. i 11. februara.

Već sada su organizatori spremni za petnaesti po redu Međunarodni festival vina i gastronomije u Sarajevu, na kojem će se okupiti i predstaviti renomirane domaće i regionalne vinarije sa područja Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije.

"Festival je prilika da domaći vinari udruženim snagama, prezentirajući svoje vrhunske proizvode, nastupe na domaćem tržištu, a posjetioci kompariraju domaću i regionalnu ponudu. Uz prezentaciju vina bit će predstavljena i bogata gastro ponuda predstavnika domaćih proizvođača vrhunskih delicija. Na stolovima, pored vina, naći će se čuveni livanjski sir, proizvodi naših maslinara, mesni proizvodi i domaća peciva", kaže organizator festivala Elmir Miro Hadžialić.

Sarajevo Wine Fest redovno posjećuju diplomatski i akademski predstavnici, ali i brojni pjevači, glumci, umjetnici i sportisti kako bi uživali u vrhunskim vinima. Organizatori ističu da će se strogo pridržavati propisanih mjera kriznog štaba, kao i VPT pravila.

"Uslov za ulazak na Sarajevo Wine Fest je da pored ulaznice imate negativan antigenski test (ne stariji od 24 sata) ili PCR test (ne stariji od 48 sati), potvrdu o tome da ste prebolovali covid-19 (ne stariju od četiri mjeseca) ili potvrdu o završenom vakcinisanju (ne stariju od šest mjeseci nakon dobijanja druge doze, odnosno devet mjeseci nakon dobijanja treće doze vakcine). Na ulazu priznajemo testove iz svih javnih i privatnih laboratorija, a oni koji nemaju test moći će ga uraditi na ulazu", naglašavaju organizatori.