Gastro
1.9k

Rudolph van Veen za Klix.ba: Radujem se dolasku u Sarajevo, probao sam kajmak i ajvar

Piše: E. S. H.
Rudolph van Veen
Rudolph van Veen
Na oduševljenje Sarajlija, prvenstveno pripadnica nježnijeg spola, u glavni grad BiH uskoro dolazi holandski kulinarski majstor i televizijski voditelj Rudolph van Veen. U intervjuu za Klix.ba Rudolph je kazao da se raduje što će biti gost Sarajeva jer nikad ranije nije bio u našoj zemlji.

Na početku razgovora smo mu poželjeli dobrodošlicu u naš grad i napomenuli da je veoma popularan zbog svojih kulinarskih emisija na kanalu 24Kitchen.

"Hvala vam od srca. Veoma sam uzbuđen što ću napokon doći u posjetu Sarajevu. Kako nikada nisam bio u Bosni i Hercegovini, stvarno ne znam ko gleda moje emisije. Međutim, nekoliko puta sam bio na odmoru u Francuskoj gdje sam sreo ljude iz Bosne koji su me pozdravili veoma entuzijastično kao da me već poznaju. Stvarno interesantno", kazao je Rudolph.

Podsjećamo, Rudolph dolazi povodom otvaranja novog objekta popularne sarajevske cafe-pekare "Mrvica" te će se 1. oktobra družiti sa gostima novog objekta u Jelićevoj ulici.

"Mislim da 'Mrvica' donosi jedan eklektičan miks internacionalnih i domaćih slastica ljudima u Sarajevu. Ova pekara je pravi primjer kako možete ostvariti snove kroz upornost i posvećenost bez kompromisa. Slatki snovi mogu da se ostvare. Za veliko otvorenje pekare 'Mrvica Stari Grad' želimo sa svima proslaviti ljubav prema dobroj hrani i slasticama. 'Kuhajte sa Rudolphom' znači da će svi posjetioci imati priliku kuhati sa mnom. Odabrat ću nekoliko posjetilaca iz publike s kojima ću pripremiti nekoliko slastica. Naravno, upoznat ću se sa posjetiocima i moći ćemo se fotografisati zajedno", kazao je ovaj šarmantni kuhar.

Građani BiH i ljubitelji kuhanja imaju priliku gledati emisije u kojima Rudolph priprema poslastice (Rudolph's Bakery), ali i brza jela u emisiji "Easy Meals". Na pitanje da li više voli pripremati slana ili slatka jela, Rudolph je rekao da voli kuhati što je zdravije moguće, ali i da je kuhanje veoma zabavno.

Pitali smo ga i koliko poznaje bh. kuhinju.

"Nažalost, ne poznajem baš mnogo bosansku kuhinju. Probao sam kajmak i ajvar i veoma su mi se dopali. Znam da svi volite dobre mesne sosove",

Ovaj kulinarski majstor nema samo jedno omiljeno jelo. Smatra da je raznolikost začin života. Preferira jednostavna jela poput dobrog hljeba, supe ili jela iz lonca više nego elegantna jela u francuskom stilu. I kaže da voli popiti dobru kafu uz nešto slatko.

Rudolph kuha i u svom domu, kuhanje i pečenje za njega nisu samo posao. Uživa spremati hranu i kući i uvijek nastoji unaprijediti svoje znanje.

Ima kćerku Doris i sina Ralpha s kojima rado kuha.

"Moja kćerka zna sama napraviti pizzu sa svježim sastojcima. Spoznala je da je spremanje svježe hrane odlično za zabavu s prijateljima. Moj sin je počeo da mi pomaže s kuhanjem i uživa da se igra s tijestom", ispričao nam je Rudolph.

Za kraj razgovora smo ga zamolili da sa našim čitateljima podijeli svoj omiljeni recept.

"Predivan recept koji bih preporučio istinskim gurmanima je moja 'Pizza od jabuka'. U subotu, 1. oktobra, demonstrirat ću uživo u Sarajevu kako brzo i jednostavno spremiti ovu poslasticu. Želim vas sve pozvati da mi se pridružite i uživate u zabavi. Vidimo se", poručio je ovaj holandski kulinarski majstor.

Ispred sarajevske Katedrale će u subotu 1. oktobra u 12 sati biti upriličeno druženje s fanovima gdje će Rudolph pripremati slastice sa Mrvica timom, koje će ostati u trajnoj ponudi cafe-pekare. Poslije eventa je predviđeno vrijeme za slikanje i druženje s fanovima.