Odgovorila je na kritike
0

Reese Witherspoon podijelila recept za zimski desert i zgrozila mnoge: "To nije higijenski"

N. O.
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Zimski desert Reese Witherspoon izazvao je veliku buru na mrežama, a glumica se naposlijetku oglasila kako bi se opravdala.

Naime, zvijezda serije "The Morning Show" objavila je u četvrtak na TikToku recept za ono što je nazvala "snježni slani chococinno", koristeći stvarni snijeg spolja za pripremu.

"Imali smo tonu snijega u proteklih nekoliko dana pa smo odlučili da isprobamo recept", rekla je ona u videosnimku dok je koristila dvije šoljice da zagrabi snijeg.

Witherspoon je dodala čokoladni sirup, karamel sos i hladnu kafu u snijeg, prije nego što je degustirala mješavinu te kazala: "Tako je dobro".

@reesewitherspoon

Snow days were made for Chococinnos ❄️☕️

♬ Let's go - Official Sound Studio

Glumica nagrađena Emmyjem dobila je različite komentare, od kojih su neki rekli da će isprobati recept, dok su je drugi kritikovali zbog konzumiranja snijega tvrdeći da nije higijenski.

"Mislio sam da je jedenje snijega opasno po naše zdravlje", "Ne, ne ne.. snijeg nije napravljen za jelo.. možete se ozbiljno razboljeti", "Jesam li ja jedina zabrinuta da je zagrabila snijeg s automobila", "Snijeg može biti veoma prljav od vazduha i vjetra, ali koga briga", samo su neki od komentara koje je dobila.

@reesewitherspoon Replying to @Gio ♬ original sound - Reese Witherspoon

Witherspoon se osvrnula na reakcije i podijelila još jedan TikTok snimak otopljenog snijega kako bi pokazala da nije vidljivo prljav.

"Istopili smo ga u mikrotalasnoj i bilo je čisto", rekla je držeći prozirnu staklenu šolju te upitala: "Je li ovo loše? Zar ne bih trebala jesti snijeg?".

Ipak, bilo je i onih koji su tvrdili da redovno prave sladoled koristeći snijeg, kao i onih koji su je opravdavali tvrdeći da smo svi jeli snijeg kao djeca.