Delicije uz druženje
92

Prvi put u Sarajevu organizovan "Time Out Markale" na pijaci Markale

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Na sarajevskoj pijaci Markale u subotu su se okupili brojni izlagači i ljubitelji pića i hrane u sklopu događaja "Time Out" kakav se prvi put organizuje u glavnom gradu BiH.

"Time Out Markale je zamišljen kao dešavanje i mjesto koje će svojom energijom, konceptom i ponudom simulirati jedan veliki raznovrstan kuhinjski stol u svakom smislu. Stol koji će biti otvoren za svu raju koja želi da zajedno ispričamo i osjetimo jednu priču koja će svake sedmice slati poruku ljepote kvalitetno provedenog vremena i predobrog druženja i ukusnih stvari", kazali su organizatori.

Na Markalama su se okupili izlagači iz svijeta pripreme hrane i pića sa ciljem da na što neobičniji, kako ističu street način, što bolje predstave ono oko čega su, to je hrana i/li piće i sve što to čini uistinu posebnim.

Organizatori ističu da im je kranji cilj jednostavan.

"Svi znamo da su ponekad najjednostvanije stvari najizazovnije za realizovati. Želimo da okupimo što više raje koja žele da osjete doživljaj vanjskog druženja u centru grada s bogatom ponudom hrane i pića u pozitivnoj i porodičnoj atmosferi", saopćili su iz organizatori iz Brew puba u saradnji s KJKP "Tržnice-Pijace" d.o.o. Sarajevo.