|

Pročitajte razgovor s Richardom, zaštitnim licem energetskog pića

Pročitajte razgovor s Richardom, zaštitnim licem energetskog pića
62
Sponzorisani članak
31.5.2019. u 08:17
0
komentara
62

dijeljenja
Pročitajte razgovor s Richardom, zaštitnim licem energetskog pića
Internet nije isti od kada se na njegovom nebu pojavio Richard od Vitinke. On je ljubavni savjetnik, on je motivacioni govornik, on je drugar za after, on je drugarica za perje, on je nutricionista, on je društveni hroničar, on je horoz i to s karakterom te zaštitno lice energetskog pića Richard The Rooster.
Za sebe kaže da je ekstrovertni pesimista, da mrzi ponedjeljak podjednako kao mokra stopala zimi i nepozvane goste. Tečno priča francuski na kineskom i engleski na esperantu. Osjećanja čuva u malim bočicama, sarkazam troši po internetu - na galone. Bio je na svim žurkama, pa čak i na onima koje se nisu desile.

O njemu se ne zna ništa, a on o svima zna sve. Inače QQriče po Facebooku i Instagramu, a po prvi put govori nešto o sebi.

Zanimljiva je godina iza tebe. Postao si influenser, prati te mnogo ljudi, energetsko piće nosi tvoje ime... Da li možeš da sumiraš utiske?

Da, zanimljiva godina je iza mene. Postao sam društven... Ponosan sam na svoje energetsko piće zahvaljujući kojem sam upoznao mnoge ljude. Organizirao sam brojne žurke, aftere, domjenke. Ova godina je tako brzo prošla da nisam stigao opet otići do teretane, a ni smršati. Opet. E, a kada bi se od sarkazma sagorijevale kalorije, ja bih bio transparentan.

Sada malo na ozbiljnije teme. Zovu te horko, buraz, hari, horoz, pjetlić, oroz, braćala... A kako se ti, zapravo, zoveš?

Zovem se Richard, Richard The Rooster.

Neobično ime za ovo područje. Kako si ga dobio?
Jeste, neobično ime. Moja majka je predvidjela veliki uspjeh španskih serija i imala je želju da se zovem Rikardo. Tata je, kada je saznao da je dobio sina, otišao na after koji je trajao unedogled. Poslije svih aftera otišao je da me upiše u općinu. Teta ga nije najbolje razumjela te je, umjesto Rikardo, napisala Richard. Hvala teti u općini.

Zbog toga si sigurno najveći obožavalac aftera. Ipak, spasio te imena Rikardo. Tvoje postafterske parole su postale svakodnevica u govoru. Kada je ta ljubav nastala i kada su bili najbolji afteri?

Afteri su znak da živiš život punim plućima, a ja volim da živim život punim plućima. Uvijek se pitam: "Šta ako je ovo danas ono što sam nekada jedva čekao?"
Najdraži su mi afteri bili 80-ih - puno uspomena, a malo dokaza.

Priča se da si kraljevskog porijekla?

Istina, moja porodica i ja smo dugo bili stanovnici dvora, obavljali smo odgovorne poslove i družili se s bitnim ljudima. Moj čuQn-čuQndjed il' te Qrđel Roćko je bio najtačniji alarm svih vremena, dok je loza strica moga djeda bio kraljevski protein. Opet, s majčine strane su proizvodili perje za visoku modu. Tako je i nastala Koka Šanel... I tako unedogled. Ja sam, ipak, htio da budem energija za neVIP ljude. Poznati mislilac, Zoran Šumadinac, je najbolje opisao moja osjećanja u tom vremenu, u stihovima: "Zove me Evropa, zove me celi svet, a ja pravim preokret. Tako unedogled."

Mnoge legende su povezane s tobom. Priča se da si jednom ubio vrijeme golim rukama, da si na turističkom biciklu pobijedio na Tour de Franceu, a i da si ubio dvije muhe jednim kamenom. Također, da si rođen 1. aprila, da si prebrojao beskonačnost dva puta, a i da jedini možeš naučiti starog konja novim trikovima.

Legende me prate kao što munju prati grmljavina. I sve su istinite. Zaboravio si reći
da sam iskljucao Berlinski zid. Nekako su se sva vrata ispred mene otvarala, izuzev
onih koja su bila zatvorena.

Dugo si bio stanovnik svijeta, družio si se s bitnim ljudima. Da li nam možeš otkriti neku zanimljivu anegdotu iz tog perioda?

Godine 1956. na dvoru kraljice Elizabete upoznao sam Marilyn Monroe i tada sam joj slučajno iskljucao nekoliko centimetara na štikli. To je kasnije postala tajna njenog zavodljivog hoda. Jedna štikla joj je uvijek bila kraća.Čuli smo da imaš neku svoju organizaciju. QQRIQ klub. Šta je to?
QQRIQ klub je utočište svakog slobodoumnog čovjeka i, iako imamo svoju politiku i partijamo zbog ovih slobodoumnih, nije nikakva politička partija. Heroji našeg kluba su koke i pjetlići, zlatnog karaktera. Mi čistu energiju presipamo iz šupljeg u prazno. Naša vizija nije mir u svijetu, nego žurka u svijetu.

Kako ti jutro počinje?
Kako počinje? Pa, prvo se pogledam u ogledalo i kažem: "Pamet je prolazna."

Za sebe kažeš da si pesimista?
Ranije sam govorio da sam pesimista jer nemam drugog posla, a vremenom sam
shvatio da sam postao pesimista da mi ljudi ne bi kvarili dan.

Motivacioni govornik. Zvuči zanimljivo! Koji su tvoji omiljeni savjeti?
Hm... Mnogo ih je, ali evo: "Voljeti sebe je prvi korak ka drugom koraku", "Ništa ne brini - jedna vrata se zatvore, a druga se zaglave", "Ili si juče bio sretan, ili ćeš biti tek sutra" i "Budi pametan i pusti druge da budu".

Može jedan savjet parovima?
Ako voliš nekog, pusti ga da spava. Posebno ako je s aftera.

Šta bi poručio osobama koje ne mogu naći ljubav?
Kriterijumu, a da se spustiš malo?

Koji je tvoj najveći uspjeh?
Sigurno, moj najveći uspjeh je energetsko piće. Volim davati energiju istinskim
ljubiteljima dobrog provoda. Drugi najveći uspjeh je što sam uspio odspavati osam sati. Jeste da mi je trebalo 4 dana, ali sam uspio.

Poruka za kraj?
Ne pomaže voda majko.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.