Italijanska kuhinja
6

Probajte savršene tortellone s raguom

Klix.ba
Jedno od najpoznatijih italijanskih jela tortellone možete praviti u beskonačno mnogo kombinacija, no svi ljubitelji mesa će vam reći kako su ipak oni s raguom najukusniji. Mi vam donosimo recep za ovo ukusno jelo koje možete pripremiti za samo pola sata.

Za pripremanja tortellona s raguom bit će vam potrebni sljedeći sastojci:

50 grama isjeckanog luka 50 grama isjeckane mrkve 50 grama isjeckanog celera 300 grama mljevenog mesa malo timjana i ruzmarina 500 grama paradajz sosa 1,5 kg tijesta za tjesteninu

Način primpreme:

Na zagrijanom ulju propržite luk, mrkvu i celer. Potom dodajte mljeveno meso. Stavite malo ruzmarina i timjana. Dodajte paradajz sos. Ostavite da se kuha na laganoj vatri.

Tijesto za tjestennu razvaljajte i isjeckajte na kvadrate. Napunite ih raguom. Presavijte u obliku tortellona. Ostavite da se kuha tri minute.

Servirajte ih sa svježim špinatom i musom od ricotte.