Jedno od najpoznatijih italijanskih jela tortellone možete praviti u beskonačno mnogo kombinacija, no svi ljubitelji mesa će vam reći kako su ipak oni s raguom najukusniji. Mi vam donosimo recep za ovo ukusno jelo koje možete pripremiti za samo pola sata.
Za pripremanja tortellona s raguom bit će vam potrebni sljedeći sastojci:
50 grama isjeckanog luka 50 grama isjeckane mrkve 50 grama isjeckanog celera 300 grama mljevenog mesa malo timjana i ruzmarina 500 grama paradajz sosa 1,5 kg tijesta za tjesteninu
Način primpreme:
Na zagrijanom ulju propržite luk, mrkvu i celer. Potom dodajte mljeveno meso. Stavite malo ruzmarina i timjana. Dodajte paradajz sos. Ostavite da se kuha na laganoj vatri.
Tijesto za tjestennu razvaljajte i isjeckajte na kvadrate. Napunite ih raguom. Presavijte u obliku tortellona. Ostavite da se kuha tri minute.
Servirajte ih sa svježim špinatom i musom od ricotte.
Možda vas zanima
Vezani članci
Uvrstite ga u ishranu
Jeftina, a visokoproteinska namirnica: Zašto biste češće trebali jesti svježi sir?
Pronađite drugo mjesto
Mnogi ljudi to ne znaju: Neke namirnice mogu postati toksične ukoliko ih držite u frižideru
Jeste li probali mici?