Na Street Food Marketu
69

Poznati food blogeri Neno i Marija ukrstili snage i kreirali "Burger nostalgičar" kojeg morate probati

N. C.
Foto: I. L./Klix.ba
Jelo dana na Sarajevo Street Food Marketu danas je definitivno bio "Burger nostalgičar" kojeg su pripremali poznati food blogeri Neno Svjetlanović i Marija Marzalin.

Omiljeni food blogeri Neno i Marija danas su svojim kulinarskim vještinama obogatili program Street Food Marketa na Vilsonovom šetališu te kreirali jedinstveni burger.

Bh. food bloger poznat kao Neno Cooks, poznato je lice Street Food Marketa, a danas je kulinarske vještine ukrstio s hrvatskom food blogerkom koja je na društvenim mrežama privukla brojne pratitelje svojim domišljatim i brzim receptima.

Marijinu na Instagramu prati 308 hiljada ljudi, a skoro svake sedmice jedan do dva njena snimka imaju više od milion pregleda. Neno i Marija su danas odlučili za posjetitelje Marketa pripremati "Burger nostalgičar", a zaradu od prodaje donirat će u humanitarne svrhe.

"Danas sa mnom kuha gošća iz Hrvatske, svima poznata Marija Mazalin. Pripremat ćemo 'Burger nostalgičar', a želim ga praviti jer sam odrastao na tim burgerima. To su burgeri koje smo prije jeli u crvenim kioscima, a danas na štandovima. U njega je uvijek išlo klasično najjeftinije pecivo, kečap, majoneza, kupus i pljeskavica", kazao je Neno.

Ipak njihov burger će biti nešto usavršenija verzija, a za izradu će koristiti kvalitetne namirnice.

"Mi sada ovdje imamo kvalitetnija peciva i malo kvalitetnije namirnice te ga možemo 'složiti' po želji kupca. Svrha je bitna. Imao sam kreativnijih dana, ali sam baš želio da ovo radim ovdje, na ovom štandu", kazao je.

Kao pravi džentlmen, Neno se ponudio da bude za roštiljem odnosno da priprema meso, a njegova kolegica Marija je preuzela ulogu "slaganja" burgera.

Neno Svjetlanović i Marija Marzalin na Sarajevo Street Food Marketu (Foto: I. L./Klix.ba)
Neno Svjetlanović i Marija Marzalin na Sarajevo Street Food Marketu (Foto: I. L./Klix.ba)

Na štandu na kojem su svoje burgere spremali Neno i Marija brzo se stvorila gužva. Mnogi posjetitelji su željeli probati ukusni burger kojeg su zajedničkim snagama napravili poznati food blogeri.

Ono što "Burger nostalgičar" čini posebnim jeste zasigurno želja food blogera da svojim talentom doprinesu društvu na humanitarnoj razini te će sav prihod od prodaje bude doniran.

Sarajevo Street Food Market ponudio je deset dana, u prvom redu dobre hrana, ali i zabave uz bogat muzički program. Ovaj gastronomski festival poznat je po okupljanju najboljih i najkreativnijih gastronoma kako bi predstavili svoje inovativne kreacije.

Ovaj festival opravdao je sva očekivanja još tokom hladnog januara, a punom parom nastavljaju i sada, kada grad tokom sunčanih dana mami još veći broj posjetitelja.