Na Trgu oslobođenja
56

Počeo 1. Sarajevo StreeAt Food Festival ulične hrane, trajat će tri sedmice

Klix.ba
Prvi Sarajevo StreeAt Food Festival danas je otvorio svoja vrata u glavnom gradu BiH.

Prvi sarajevski festival ulične hrane smješten je naredne tri sedmice na Trgu oslobođenja – Trg Alije Izetbegovića.

Više od četrdeset izlagača dočekalo je spremno sve posjetitelje koji su danima nestrpljivo očekivali dan kada će se Sarajevo upisati u red evropskih i svjetskih metropola te pohvaliti streeAt festivalom. Zanimljive su aktivnosti i događaji koji će uz dobar zalogaj upotpuniti vrijeme provedeno unutar ovog grada.

"Počeli smo jutarnjim aerobikom i nastavili sportsko jutro s Tajnom uz savjete i radionicu koja će pomoći svima koji preferiraju sportsku ishranu. U prijepodnevnim satima djeca su uživala u radionici pod nazivom 'Uz igru do zdravlja', a nakon toga upriličeno je Lego takmičenje koje će se održavati svaki drugi dan festivala. Tokom ovog dana posjetitelji mogu uživati u hladovini centralnog sarajevskog parka uz osvježenje i dobar zalogaj, a u od 16:00 sati sve prisutne zabavljati će DJ Calkins. Od 19 sati najavljujemo Open Air Tango plesnog kluba Aster, a već u 21:00 sati na programu je live music i nastup Pikardia benda. Naredne dane festivala očekuje nas zanimljiv sadržaj", saopćili su organizatori.

Također, organizatori su se potrudili da svako jutro bude rezervisano za sportske aktivnosti, radionice, savjete i hranu. Popodnevnu zabavu začinit će nastupi raznih DJ-eva.