Odličnog je ukusa
25

Patlidžan salata savršena je kombinacija s pečenim mesom, pripremite je brzo i lako

S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Iako patlidžan salata nije česta na našim menijima, ona je izuzetno zdrava i odličnog je ukusa pa će njome biti zadovoljni svi oni koji uživaju u hrani. Za njenu pripremu vam neće trebati puno ni vremena ni sastojaka.

U frižideru može stajati do tri dana, a možete je služiti uz pečeno meso, krompir, a oni koji su na dijeti mogu je konzumirati kao zaseban obrok.

Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu ove salate su:

dva patlidžana 3 čehna bijelog luka dvije kašike peršuna 4 kašike maslinovog ulja 3 kašike alkoholnog sirćeta so

Način pripreme:

Patlidžane očistiti i sijeckati u malo deblje kolutove. Posolite ih, pouljite i stavite da se peku. Stavite ih u zagrijanu rernu. Pecite ih dvadesetak minuta.

Za to vrijeme napravite preljev za salatu. Peršun sitno isjeckajte i stavite u zdjelu. Dodajte i sitno isjeckan luk i dodajte ulje i sirće. Ostavite smjesu da odstoji.

Kada su patlidžani pečeni stavite malo smjese u posudu. Stavite tople patlidžane. Po njima ponovno stavite preljev. Postupak ponavljate dok vam ne nestane patlidžana.

Salatu stavite u frižider. Možete je jesti odmah, a ukus joj je još bolji ukoliko sačekate da prenoći.