Neće da gube vrijeme
2

Ovu hranu s jelovnika restorani tajno kupuju u trgovinama

N. C.
© Shutterstock
© Shutterstock
Mnogi od vaših omiljenih lokalnih restorana ne pripremaju sve što je na jelovniku u vlastitim kuhinjama. Neke od tih svježih, ukusnih zalogaja kupuju se tajno u trgovinama.

Jedan od glavnih razloga je što mnogi kuhari shvaćaju važnost fokusiranja na ono što oni lično i tim oko njih rade dobro. Zbog toga će mnogi restorani iznajmiti pekarske proizvode i deserte, za koje je potreban malo drugačije vještine.

Hljeb bez glutena

"Još jedan razlog zašto restorani povjeravaju svoje hljebove vanjskim suradnicima je da mogu ponuditi specijalitete poput hljeb bez glutena", kaže Littley.

Na primjer, objašnjava Littley, ako restoran želi proizvoditi grisine bez glutena, bila bi potrebna zasebna pećnica ili temeljito čišćenje kako bi se izbjegla unakrsna kontaminacija. Dobavljač hljeba može isporučiti svježe pečene grisine bez glutena, osiguravajući da su sigurni od unakrsne kontaminacije.

Umaci i dodaci

Za manje restorane, kao što je Mark Rensonov Ambition Coffee & Eatery s 18 sjedala u Schenectadyju, NY, radi se o fokusiranju na ono što on radi najbolje.

"Što želim napraviti i što želim kupiti samo da bi si olakšao život?" Kupujem humus, pesto i pico de gallo. Zbog veličine našeg restorana, problema s osobljem i neizvjesnosti poslovanja, kupovina tih proizvoda daje mi vremena za druge stvari", rekao nam je Renson.

Deserti

Kuhar i pisac Allen Bixby kaže da mnogi restorani nemaju posebnog kuhara za slastice, tako da je outsourcing slatkiša prilično čest.

"Većina ljudi koji su kuhari u restoranima ježi se pred idejom o pravljenju kolača. Stara poslovica 'kuhanje je umjetnost, pečenje je nauka' je istinita, a nisu svi izvrsni u nauci. Vrlo tehnički i delikatan, potrebna je prilično visoka stručnost i za to je obično potrebna posvećena osoba", kaže Bixby.

Lisnato tijesto

Bivši kuhar David Nicholas iz Chef Worda smatra da je lisnato tijesto još jedan pekarski proizvod koje je tako teško napraviti zaposlenom kuharu,

"Kao bivši sous chef koji radio u raznim vrhunskim kuhinjama, nikad nisam vidio da se radi u kuhinjama lisnato tijesto. Vrijeme potrebno za savijanje, smotanje i hlađenje svakog sloja čini ga dugotrajnim procesom, a rezultati su vrlo slični kupnji gotovog iz kvalitetne trgovine", kazao je.