Užitak te zove
261

Otvoren treći Coffee fest Sarajevo: Novi okusi i umjetnost u šoljicama

Piše: M. N.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U My Faceu u Sarajevu danas je otvoren 3. Coffee Fest koji se realizuje pod motom "Užitak te zove". Veliki broj građana došao je kako bi uživao u okusima kafe i čokolade.

Veliki broj izlagača pripremio je različita iznenađenja za nepce ali i oči. Bariste su se potrudile da osim dobrog ukusa, naprave i umjetnost u šoljici kafe ili tople čokolade.

Jedan od izlagača, Stock BH, posjetiocima nudi napitke koji su kombinacija kafe i alkoholnih pića, a koktele priprema najbolji regionalni koktel majstor Denis Memić.

Za one koji nisu ljubitelji miješanja alkohola s kafom ili sokovima, tu je i Coca-Cola štand koji nudi bezalkoholne koktele i voda Olimpija.

Posjetioci će moći degustirati kafu brendova Franck, Manuel i drugih, koji su se potrudili da i ovaj put donesu nešto novo za ljubitelje kafe.

Ukoliko se uz uživanje u okusima kafe želite i zabaviti, onda dođite i u četvrtak, 23. marta, kada će biti održano takmičenje 3. Latte Art Challenge Sarajevo u organizaciji Bar Art, MD ent. i Udruženja "Profesional".

Dvadeset barista će se takmičiti u dvije kategorije - Latte Art gdje će izvlačiti zadatke što vjerodostojnije prenijeti u šoljicu i Latte Art Mega gdje će slobodno moći da puste mašti na volju i urade najbolje što mogu da zadive publiku i sudije.

Ulaz na 3. Coffee Fest Sarajevo je besplatan, a otvoren je od 12 do 19 sati.