Impresionirajte je
26

Obradujte je večerom za dvoje: Pripremite joj obrok koji će pamtiti

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Svaki muškarac može pokazati ljubav voljenoj osobi tako što će joj kupiti cvijeće i bombonjere u obliku srca za Valentinovo no zašto ovoga puta ne biste probali nešto drugačije. Kažu da je najbrži put do srca voljene osobe kroz želudac pa joj zbog toga pripremite obrok za pamćenje.

I da, još jedan savjet, pobrinite se da to ne bude samo jednom u godini.

Da ne bi proveli sate pretraživanjem web-a i starih kuharica Men's Health našao je sjajne recepte koji će vašu partnerku oduševiti. Osim toga priprema ovih jela nije zahtjevna pa će vam ostati energije i za neke druge aktivnosti.

Predjelo

Za predjelo pripremite paprike punjene fetom. Crvena je boja ljubavi, zbog toga su ove punjene paprike pravi izbor za vas. Paprike u obliku paradajza imaju pikantan ukus, a njihovu savršeno oblikovanu šupljinu možete filovati čim god poželite. Mi preporučujemo feta sir koji ćete prethodno začiniti sastojcima koji najviše volite.

Glavno jelo

Hrpa posuđa može uništiti raspoloženje na Valentinovo. Zato nemojte koristiti više posuđa nego što trebate. Napravite glavno jelo u jednoj tavi. Konkretno pripremite odrezak u sosu od gljiva i špinata. Odrezak ispržite, a potom na istom ulju pripremite sos od gljiva i špinata.

Prilog

Za prilog joj poslužite ukusne prokulice koje su prepune vitamina C, vitamina K i zdravih masti. U samo malo propržene prokule dodajte orahe i začinite javorovim sirupom. Također za prilog možete pripremiti i supu od cvekle s grčkim jogurtom, pistacijama i korom od narandže.

Desert

Nemojte se pretjerano truditi oko deserta. Bitno je da imate nešto slatko. Zbog toga napravite biskvit s borovnicama. Ispecite ju i pospite šećerom u prahu. Ovo je odličan kolač i prejednostavan za napraviti.