Kratko i jednostavno
11

Napravite pohovanu puretinu s umakom

Klix.ba
Fotografija: Dobar Tek
Fotografija: Dobar Tek
Koristeći ovaj recept možete napraviti obrok za četiri osobe, a uz jelo se prepočuje serviranje laganog bijelog vina.

Sastojci koji će vam trebati su 800 grama purećih šnicli, 300 grama krastavaca, 100 grama oštrog brašna, dva jajeta i 150 grama krušnih mrvica. Osim toga bit će vam potrebno 11 grama soli, 200 mililitara ulja za prženje, 50 grama milerama, 20 grama senfa i pet grama peršuna.

  1. Pureće šnicle je potrebno posoliti, uvaljati u brašno, umućena jaja i krušne mrvice

  2. Zatim ih pecite u dubokoj masnoći do zlatnožute boje te odložite na ubrus koji će upiti višak masnoće

  3. Umutite majonezu, mileram i senf te posolite

  4. Krastavak narežite na tanke kriške

  5. Puretinu poslužite s krastavcima i umakom

  1. Prije posluživanja dekorišite peršunom