Rezervirajte ove datume
131

Najbolji do sada: Na Street Food Fest u Široki Brijeg stiže 12 genijalnih izlagača

D. J.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Četvrto izdanje jednog od najboljih street food festivala u Bosni i Hercegovini održat će se za mjesec dana, a popis ovogodišnjih izlagača više je nego dovoljan razlog da se zaputite u Široki Brijeg 21. 22. i 23. 07.
Prošlogodišnji pobjednik festivala ekipa Von Herzog dolazi i ove godine u Park Sajmište kako bi pokušali obraniti zasluženu titulu.

Da je publika dobro procijenila i izabrala pobjednika koji zaista to zaslužuje, govori i činjenica da je ekipa Von Herzog otovorila i istoimeni restoran u Mostaru, a o njihovim ukusnim burgerima ne prestaje se pričati.

Sarajlijama već dobro poznat Dedin krompir dolazi na Street Food Fest kako bi se predstavio i Hercegovcima, ali i gostima iz susjednih zemalja koji će posjetiti festival. Dedin Krompir jedini je restoran u BiH u kojem se poslužuje jedinstveni krompir sa osnovom od maslaca i sira uz 10 različitih vrsta priloga. Inače, Dedin krompir je posebna sorta krompira čija težina prelazi i preko jedan kilogram.

Kodiak burger & steak iz Banja Luke treći put će predstaviti svoje slasne burgere na Street Food Festu. Mnogi se još uvijek sjećaju njihovog vege burgera “Dečko koji obećava" koji je zavarao i najiskusnije ljubitelje mesa.

Poznati Čitlučanin Severin Terzić, koji je trenutno chef u mostarskom Taboo restoranu, predstavit će svoja jela u kućici pod nazivom Junk by Chef Severin. Upravo je Street Food Fest u Širokom Brijegu Severin izabrao za prvi izlet na street food scenu.

Osim vrhunske hrane koju će pripremati, Severinov put od "nezaposlenog automehaničara" do kuhara s Michelinovom preporukom je priča koju sigurno želite čuti. Sevrin je kuhao za brojne poznate i slavne osobe poput bivše hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Još jedna ekipa stiže iz Sarajeva. Restoran Barba neće se predstaviti sa ćevapima ili burekom ako ste to pomislili na prvu, nego vrhunskim mediteranskim specijalitetima po kojima su i prepoznatljivi u glavnom gradu BiH.

Mladi chef Matej Šušak poznatiji kao Profa 23, prošle je godine predstavio Fusion Sushi koncept, dok će ove godine predstaviti korejske sendviče, bao bunse i pulled pork. Iako mu je raspored pretrpan i trenutno vodi dva restorana u Dubrovniku, Matej od početka podržava Street Food Fest te ga na radost ljubitelja azijske kuhinje ni ove godine neće propustiti.

U Široki stiže i "hrvatski kralj roštilja" - Rešetka Pop-Up Grill Bar čiji je burger "Divlji Đuro" publika ocijenila kao najboljim prije dvije godine. Sada će se predstaviti s novim, posebno za ovaj festival osmišljenim burgerom pod nazivom Harambaša. Burger se sastoji od janjetine i umaka od lučenice kao svojevrstan hommage Hercegovini.

Po prvi put na ovom festivalu posjetitelji će moći kušati pizzu. I to ne bilo kakvu, nego Napoletanu od vrhunskih sastojaka koju će predstaviti ekipa iz Banja Luke Bjorn Pizzerie.

Širokobriješki Gastro Garage na festivalu će predstaviti ono najbolje od svoje kuhinje.

Boje Širokog Brijega predstavljat će i mladi chef Božo Ćorić, koji je nedavno osvojio pehar i zlatnu medalju na prestižnom kulinarskom natjecanju održanom u Libanonu. Zlatnu medalju osvojio je u kategoriji ribljih jela te osvojio posebno priznanje odnosno pehar za najbolje mesno jelo.

Tu će biti i Yum Yum Corner, kao i Tegla Pancake Factory koji će zadovoljiti sve sladokusce.

Osim vrhunske hrane, organizatori su se potrudili i oko zabavnog dijela programa.

Prve večeri festivala sve prisutne zabavljati crnogorski dinamični hip-hip duo Who See. Na drugu večer stiže Opća Opasnost, dok će publiku treće večeri festivala zabavljati popularna dubrovačka pop rock grupa Silente.

Ovaj festival pozicionirao se na ljestvici ljetnih događaja koji se ne propuštaju, a na jednom mjestu okuplja sve generacije. Ulaz na festival kao i svake godine je potpuno bespalatan.