I zdravo i ukusno
17

Morska štrudla: Tuna i špinat u lisnatom tijestu

Klix.ba
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tuna je jedna od najzdravijih riba koja je izvrstan izvor proteina. Osim toga sadrži minerale poput kalija, selena i magnezija. Bogata je velikom količinom vitamina B kompleksa i omega-3 masnih kiselina koje su od ključnog značaja za zdravu ishranu.

Osim toga ovo jelo sadrži i špinat koji je bogat izvor antioksidansa i ima odlična antikancerogena svojstva.

Sastojci koji su vam potrebni za pripremu ovog jela su:

glavica crvenog luka tri čehna bijelog luka 300 grama kravljeg sira 300 grama tune 500 grama lisnatog tijesta 500 grama špinata 100 grama parmezana puter

2 kašike prezle jaje

Način pripreme jela:

Istopite kašiku putera, potom propržite na njemu sitno isjeckani luk. Dodajte špinat, sir, parmezan i prezlu, začinite i promiješate.

Lisnato tijesto razvaljate na debljinu pet milimetara. Na lisnato tijesto stavite komad svježe tune, preko sos od špinata i urolajte u lisnato tijesto. Nožem napravite mrežu. Premažite jajetom.

Pecite na 220 stepeni, 20 minuta.