'Sad meal'
0

McDonald's povlači cheeseburger i čokoladno mlijeko iz ponude Happy Meala

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
U četvrtak je McDonald's najavio kako povlači cheeseburger i čokoladno mlijeko iz dječije ponude poznatije kao Happy Meal.

Razlog takve odluke je nastojanje da se smanji količina soli, kalorija, zasićenih masti i šećera koje djeca unose hraneći se u McDonald'sovim restoranima.

Ipak, ova vijest je mnoge razočarala s obzirom na to da se Happy Meal smatra kulturološkom pojavom koja većinu odraslih osoba vrati u djetinjstvo, a većina je istakla da će navedene promjene ugroziti klasičnu brzu hranu.

Također, hamburgeri i chicken nuggetsi su još dostupni u Happy Mealu, a također će se moći naručiti i chesseburger, samo što to više neće biti ista ponuda.

McDonald's je u četvrtak rekao da želi da sve ponude u Happy Mealu imaju 600 kalorija ili manje, kao i to da se količina soli smanji na 650 miligrama. Također, želi smanjiti za 10 posto i kalorije koje nastaju od zasićenih masti i šećera.

Cheeseburger i čokoladno mlijeko ne zadovoljavaju navedene standarde naveli su iz McDonald'sa te zbog toga vjeruju da je moguće da se vrate u ponudu nakon što naprave određene izmjene.