Gastro
0

Loše navike u ishrani

Sarajevo-x.com
Svako od nas ima neke loše navike pogotovo kada je riječ o ishrani. Neki bez nezdravih grickalica ne mogu preživjeti radni dan, a drugi svako večer popiju tri piva prije spavanja. Ishrana je značajan faktor koji utječe na naše zdravlje, ljepotu, raspoloženje i može učiniti da se osjećamo dobro ili loše.

Alkohol na prazan stomak Alkoholni napici bogati su kalorijama, a ukoliko ih konzumirate na prazan stomak, otići će ravno u vašu krvi i pretvoriti se u masne naslage. Osim toga, od alkohola ćete postati užasno gladni, a to će vas natjerati da jedete mnogo više nego što vam je potrebno.

Težak obrok prije spavanja Obilan obrok bogat ugljikohidratima prije spavanja neće učiniti ništa dobro za vaše zdravlje i liniju. Naime, tijelo neće biti u stanju da sagori kalorije koje ste unijeli te će hranu koju ste pojeli pretvoriti u masnoću.

Voćni sokovi Iako mislite da su voćni sokovi dobra alternativa za svježe voće, varate se. Naime, sokovi su dodatno prerađeni raznim hemijskim sredstvima koji će vas samo udebljati, a neće vam utoliti žeđ.

Grickanje Imate običaj u toku radnog vremena stalno grickati nešto? Bilo da se radi o čipsu ili grisiniju, grickanje je posljednje što trebate raditi tokom dana. Pored toga što ćete se od silnih nezdravih grickalica udebljati, neće vas uspjeti zasititi tako da ćete konstantno osjećati glad. Zdrave grickalice koje su preporučljive su orašasti proizvodi – bademi, lješnjaci, orasi.