Za sve sladokusce
11

Kako napraviti oreo cheescake, tortu koja se ne peče, a preukusna je

E. Sk.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Ako želite pojesti nešto slatko i ukusno, a niste baš vješti u kuhinji, oreo cheescake je odlična torta koja vam neće oduzeti puno vremena i koju nije teško napraviti.

Jedna žena na Facebooku je podijelila recept za jednostavan cheesecake s Oreo keksima, piše The Sun.

Njen recept je vrlo jednostavan za napraviti, ali treba imati samokontrole jer se kolač mora držati u frižideru tokom noći, prije nego što se može uživati u njemu. Za njen recept potrebno vam je 150 grama čokolade, 250 grama krem sira, 300 grama vrhnja za šlag, limunova korica, 170 grama Oreo keksa i 40 grama maslaca.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Čokoladu prvo morate otopiti na pari i ostaviti je da se hladi. Izdvojite punjenje iz Oreo keksa u jednu posudu, a ostatak sameljite. U samljevene kekse dodajte maslac i dobro promiješajte. Zatim tu smjesu stavite u kalup za torte i stavite u frižider, dok radite kremasti dio kolača.

U jednoj posudi mikserom izmiješajte krem sir i punjenje iz Oreo keksa. Nakon što dobijete kremastu smjesu, pomiješajte je s ohlađenom čokoladom. Zatim istucite vrhnje za šlag i dodajte u prvu smjesu. Nakon toga dodajte limunove korice po želji i ostavite kolač u frižider preko noći.