{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kad usred Beograda zamiriše ćevap napravljen po originalnom sarajevskom receptu

17.11.2018. u 13:01
984
198
Kad usred Beograda zamiriše ćevap napravljen po originalnom sarajevskom receptu
984
Sarajevski ćevapi prepoznatljiv su brend u cijelom svijetu, a već neko vrijeme ih možete pronaći i u zemljama regije. Ekipa portala Klix.ba posjetila je jednu od najpoznatijih ćevabdžinica u Beogradu i u srcu ovog grada probala ćevape koji se prave prema originalnom receptu sarajevskih majstora.
U želji da duh Sarajeva prenesu u Beograd Dragan Čolić, brat regionalne zvijezde Zdravka Čolića, i Slobodan Simović na Dorćolu su otvorili ćevabdžinicu "Sarajevski".

"Dragan i ja smo kolege i prijatelji i prije više od deset godina došli smo na ideju da otvorimo ćevabdžinicu. S obzirom na to da smo obojica Sarajlije i da smo veoma vezani za taj grad, vlasnici ćevabdžinica Brajlović i Hodžić dali su nam recepturu na 'Dobar dan' ne tražeći zauzvrat nikakvu protuuslugu", rekao nam je Slobodan.

Nakon toga su u srcu Beograda otvorili ćevabdžinicu u kojoj Beograđani, ali i brojni gosti iz susjednih zemalja uživaju u sarajevskim specijalitetima i čuvenom roštilju.
Jer, primamljivom i poznatom mirisu ćevapa zaista je teško odoljeti.

"Posao ide dobro, a Beograđani zaista vole ćevape. Sarajevske preferira starija generacija koja je imala više prilike boraviti u Sarajevu i probati ćevape na Baščaršiji", rekao je Slobodan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: