Pun pogodak
1

Jelo kojem je teško odoljeti: Hrskavi pohovani kolutići od crnog luka

Piše: S.H.P.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Jednostavni preukusni sastojci i brza priprema najbolja su odlika ovih hrskavih kolutića od luka. Također odličan su izbor ukoliko vam na ručak dolaze gosti.

Kolutići od luka peku se u dubokom ulju i fenomenalno su hrskavi i zarazni.

Za ovo jelo bit će vam biti potrebni sljedeći sastojci:

3 glavice luka 2 jaja izmrvljeni nachosi 100 gr brašna 2 bataka 200 gr edamera 100 ml pavlake čili, so i biber

Način pripreme:

Skuhajte dva bataka i meso odvojite od kosti. Dodajte tome 100 gr pavlake, čili, so, biber i 200 gr edamera. Promiješajte.

Tri glavice luka isjecite na kolutove. Kolutovi neka budu debljine od pet do deset milimetara.

Krugove napunite smjesom s piletinom. i stavite da odstoji sat vremena u zamrzivaču. Nakon toga ih izvadite, uvaljajte u brašno, potom u jaja i na kraju u izmrvljene nachose. Ispržite u dubokom ulju. Poslužite s tartar sosom ili s umakom od sira i pavlake.