Efikasna rješenja
52

Jedan mojito dnevno pomaže u borbi protiv akni

Klix.ba
S aknama najviše problema imaju tinejdžeri, one mogu uzrokovati depresiju kod mladih osoba, a nerijetko ostavljaju i duboke ožiljke. Dok se tijelo bori s hormonalnim promjenama, potrebna mu je uravnotežena ishrana bogata mineralima i vitaminima, a jedno od "oružja" protiv akni je i mojito.

Mojito popravlja raspoloženje jer sadrži limun i mentu, osvježava i hidratizira tijelo. Važno je napoomenuti da treba piti bezalkoholni mojito jer je alkohol štetan za organizam, a može čak i pogoršati problem s aknama.

Mojito načinjen od malina, borovnica ili kupina je najbolje piće za prevenciju akni i zaustavljanje upale kože. Ovo piće ima antiupalne fitonutriente i antioksidante bogate enzimima koji liječe zdravstvene poremećaje odgovorne za nastanak akni.

Mojito od jagode je lako napraviti, bogat je izvor antioksidanata, a sadrži i vitamin C koji sprečava upalu kože. Antioksidanti mogu spriječiti začepljenje pora i time znatno smanjiti rizik od akni.

Lubenica je veoma ukusna i osvježava tokom vrelih ljetnih dana. Osim toga, u organizmu stvara azotni oksid koji uklanja akne i pomaže u zarastanju. Također, smanjuje upalu kože pa se stoga mojito s lubenicom itekako preporučuje.

Nar sadrži najviše antioksidanata u odnosu na ostalo voće. Antocijanin je veoma jak antioksidant prisutan u naru, odgovoran je za snažan okus te djeluje protiv začepljenja pora. Mojito od nara će biti veoma koristan u borbi protiv akni.

Mojito možete napraviti i od špinata, lijepo ćete se osvježiti, a ovo zeleno povrće je bogato hlorofilom i vitaminom A. Kako biste kamuflirali okus sirovog špinata, u mojito dodajte đumbira.