Utjecao na žene
10

Jamie Oliver otkrio kako su ga muškarci mrzili: Jurili su me, udarali i "zlostavljali"

Klix.ba
Jamie Oliver (Foto: EPA-EFE)
Jamie Oliver (Foto: EPA-EFE)
Jedan od najpopularnijih britanskih, ali i svjetski poznatih kuhara Jamie Oliver progovorio je o tome kako su ga muškarci mrzili na početku njegove karijere.

Kako je kazao 49-godišnjak, sve je počelo 1999. godine njegovom televizijskom emisijom The Naked Chef (Goli kuhar), zbog koje su žene širom svijeta ohrabrivale svoje partnere da kuhaju za njih.

"Nisam u to vrijeme shvatao kako je sve to bilo politički nastrojeno. Muškarci i momci širom Britanije dolazili bi kući s posla, sjeli, pogledali na sat i shvatili kako su umorni. U takvim situacijama upitali bi svoje žene šta ima za večeru. Međutim, nisu je dobili, i to s pravom. Oboje su odradili 12-satnu smjenu, oboje su umorni i oboje doprinose domaćinstvu. Ali, ja sam bio mlad i glup i samo sam uživao u životu, tako da nisam shvatio da su me žene širom Britanije ustvari učinile uspješnim", ispričao je Oliver za Press Association.

On je dodao kako su njegove 23 godine u tom periodu također doprinijele porastu mržnje muškaraca prema njemu.

"Djevojke i žene govorile su svojim muškarcima 'vidi tog momka, ima samo 23 godine i kuha, pogledajte šta on kuha, jednostavno je'. Upravo zbog toga muškarci su me mrzili više od dvije godine. Nekoliko puta su me jurili i udarili. Mnogo su me 'zlostavljali'. Muškarci su me jednostavno mrzili", kazao je Oliver.

"Zlostavljanje" i mržnja prema slavnom kuharu prestali su u trenutku kada su muškarci shvatili da im Oliver nije konkurencija.

Nakon emisije The Naked Chef, Oliverova karijera krenula je uzlaznom putanjom. Bio je zvijezda još nekoliko popularnih TV emisija i napisao je nekoliko knjiga o kuhanju. Također je počeo voditi nekoliko izuzetno uspješnih restorana u Velikoj Britaniji.