{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jamie Oliver iduće godine dolazi u Sarajevo

S
Sarajevo-x.com
5.6.2010. u 08:09
0
32
Jamie Oliver iduće godine dolazi u Sarajevo
0
Jamie Oliver iduće godine dolazi u Sarajevo
Jamie Oliver
Najpoznatiji britanski kuhar Jamie Oliver će 2011. godine posjetiti Sarajevo, a tačan datum dolaska još nije utvrđen, rekao je za portal Sarajevo-x.com Senad Blekić, direktor kompanije Investor d.o.o. Sarajevo.
Ova kompanija je eksluzivni zastupnik Oliverovih proizvoda mediteranske i italijanske kuhinje za Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru i Slovačku.

Jamie je postao planetarno popularan sa svojom TV emisijom "Goli kuhar", a poznat je i po tome što je proveo program zdrave ishrane u britanskim školama. Trenutno mijenja loše navike američkih školaraca.

Program zdrave ishrane u SAD-u, kako kaže Blekić, popularni Britanac će završiti u februaru iduće godine.

Prema njegovim riječima, Jamie će nakon toga posjetiti Sarajevo, ali nije poznat tačan datum dolaska. Popularni kuhar će tom prilikom posjetiti i druge gradove u regiji.

Borac protiv loše hrane odmalena se udomaćio u kuhinji kada je sa svega osam godina počeo kuhati u porodičnom pabu u Essexu.

Od škole se sve više udaljavao, a sve više se približavao kuhinji. Sada je jedan od najcjenjenih kuhara na svijetu, a autor je brojnih knjiga i recepata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: