Ista kao iz džezve
25

Isprobali smo Grand-Beko aparat za pripremu turske kafe: Jednim klikom do autentičnog okusa

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Grand-Beko aparat za kafu inovativni je uređaj na tržištu koji olakšava pripremu turske kafe, a donosi miris i okus jednak onom iz džezve za vrlo kratko vrijeme. Uređaj savršen za uredske prostore, ali i kuhinje u vašim domovima, omogućava autentičan ukus samo jednim klikom.

Ritual ispijanja kafe sastavni je dio svakodnevnice, a posebno ako se radi o tradicionalnoj domaćoj kafi. Ovo svestrano piće pored toga što podiže energiju predstavlja nezaobilazan dio druženja s prijateljima, a miris i ukus nerijetko prati čitanje knjiga ili jednostavno "potporu" tokom radnog dana ili obavljanja kućanskih poslova.

Tradicija ispijanja kafe u Bosni i Hercegovini započela je još u 16. stoljeću, a domaća verzija ovog napitka se u Bosni i Hercegovini smatra temeljem društvenog života.

Međutim, priprema bosanske kafe u različitim okruženjima nije uvijek moguća, dok nekad u svom domu nemamo dovoljno vremena za njenu pripremu, u drugim situacijama samo okruženje - poput onog poslovnog to onemogućava.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Ipak, novi uređaj za pripremu tradicionalne kafe na tržištu rješava i ove probleme. Inovativni Grand - Beko aparat za pripremu domaće turske kafe omogućava bržu pripremu kafe koja jednako dobra kao ona koju je potrebno pripremati u džezvi.

Premda na tržištu postoje brojni uređaji za pripremu kafe, radi se o vrstama u kojima nije moguće spremiti tradicionalnu tursku kafu. Stoga se Grand-Beko aparat smatra svojevrsnom inovacijom i "otkrovenjem" za one koji nisu u prilici pripremiti domaću verziju.

Domaća kafa bez nereda, gotova "u tren oka"

Dok ispijanje kafe može olakšati svakodnevne poslovne zadatke, mnogi prostori nisu opremljeni adekvatnom kuhinjom za pripremu prave tradicionalne turske kafe. Upravo to je slučaj i s našom kancelarijom gdje smo bez adekvatne kuhinje bili "uskraćeni" za domaću kafu.

Upravo u tome leži glavna prednost ovog aparata, koji je savršen zamjena za urede i kancelarije, a zauzima vrlo malo prostora te ga možete čuvati i na radnom stolu sve dok u blizini imate utičnicu u koju ga možete uključiti.

Premda aparat za kafu u mnogome olakšava i ubrzava pripremu kafe, to joj nikako ne oduzima na kvaliteti. Miris i ukus ostaju isti, a dok druge vrste zahtijevaju kupovinu kapsula za ovaj vam je potrebna obična mljevena kafa.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Autentičan okus domaće kafe dobijate samo jednim klikom, što je značajna prednost kad vam treba okrepljujući napitak za vrlo kratko vrijeme.

Istovremeno se može pripremiti kafa za jednu do tri osobe, a jedna od najvećih prednosti je što i ukoliko zaboravite da ste započeli s pripremom kafa ne može iskipiti te neće biti neželjenog nereda.

Zvučni signal označit će kada je kafa spremna za konzumiranje, a dok čekate da bude spremna možete obavljati i druge poslove - telefoniranje, odgovaranje na mailove, pisanje - sve dok se prostorom širi prepoznatljivi miris.

Međutim, Grand-Beko aparat ne mora biti rezervisan samo za poslovno okruženje. Tokom užurbanih jutara kada je svaki minut značajan za izbjegavanje gužve u saobraćaju - dok se pakujete za posao i radne obaveze - jednim klikom brzo možete dobiti napitak kojim započinjete dan.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Ovaj uređaj se može integrisati i u moderan lifestyle te čak i priprema turske kafe postaje "instagramična", a bez sumnje će se uklopiti u izgled vaše kuhinje. Također, može se pronaći u tri boje - bijeloj, crnoj i crvenoj što olakšava usklađivanje s drugim kuhinjskim uređajima.

Aparat se može pronaći u brojnim trgovinama bijele tehnike ili jednostavno klikom na link koji vodi ka Grand Kafa websiteu gdje možete pronaći sve informacije o kupovini i karakteristikama.

Također, aparat se trenutno može pronaći po akcijskoj cijeni, međutim, količine su ograničene. Stoga ukoliko želite sebi priuštiti domaću kafu na radnom mjestu ili obradovati sebi drage osobe uređajem koji će im osloboditi vrijeme, a istovremeno donijeti onaj prepoznatljivi ukus - požurite da nabavite svoj primjerak.