Foto: Shutterstock
Dolaskom jeseni, mnogi se raduju hladnijim danima, a s njima započinje i tradicionalna priprema zimnice.
Ajvar je jedan od nezaobilaznih specijaliteta koji se sprema svake jeseni, a glavno povrće ovog recepta je paprika.
Priprema ajvara uključuje pečenje i guljenje paprika, proces koji zna biti zahtjevan. Ipak, postoje jednostavni trikovi koji mogu olakšati ovaj dio posla.
@digitalna.mama Sezona je pripreme ajvara! Mirišu pečene paprike! 🤗 Bilo da ih pečete na veliko ili za salatu, ova dva načina kako da olakšate skidanje ljuske sa crvenin paprika vam mogu pomoći! 🌶️
♬ Cooking recipes, light and fun, clap your hands : 10minute(1523763) - 8.864
Tako pokrivene ostavite da odstoje otprilike 15 minuta, a ako pripremate veće količine, može i do pola sata.
Ovaj korak stvara paru i dodatnu vlagu, što čini da se kora lakše odvaja od mesa paprike. Na taj način, priprema ajvara postaje jednostavnija, a ukus zimnice savršeno očuvan.
Možda vas zanima
Objavila djelić atmosfere
Ella Dvornik posjetila Sarajevo, najviše pažnje privuklo njeno smjelo izdanje: Pozirala u donjem vešu
Vezani članci
Proizvodi žena sa sela
Miris zimnice osjeti se u bh. kućama: Da li ste probali ajvar s vrganjima i sir od dunja?
Savjet za kuhanje
Ovom metodom lako ćete se riješiti dosadnih sjemenki iz paprika
Bogate vitaminom C