Ukusni zalogaj
16

Imaš bolju ideju za poklon?

(Foto: Toblerone)
(Foto: Toblerone)
Prethodne dvije godine naučile su nas cijeniti male stvari, svakodnevna druženja, pa čak i neke sitne obaveze: biti uvijek prisutan i svoj, ne opterećivati se trivijalnostima i živjeti baš onako kako želimo.

Zato sada na scenu stupaju svi oni koji su u standardiziranom i surovo ukalupljenom svijetu oduvijek slavili različitost: iskakanje iz šablona i zadanih okvira, hrabrost da se osmisli i uradi nešto novo, da se bude jedinstven, neponovljiv i totalno drugačiji. Oni koji su se sjajno snašli u novonastalim okolnostima. Oni za koje "normalno" nikada i nije postojalo, tako da im ne treba ni famozno "novo normalno". Oni koji su uvijek bili svoji i nikada nisu prepisivali od drugih. Kao Toblerone.

(Foto: Toblerone)
(Foto: Toblerone)

Još davne 1908. nastala je zajedno s hrabrom vizijom Teodora Toblera: napraviti čokoladu koja će uzbuditi i razbiti uštogljen i preozbiljan svijet švicarskih čokolada.

Šta je napravio? Napravio je čokoladu kakvu niko do tada nije okusio, s medom i bademovim nugatom, trokutastog oblika, s još "trokutastijim" pogledom na svijet.

Gospodin Tobler bio je "trokut" svog vremena, neko ko je razmišljao inovativno, sanjao nedostižno i u kontinuitetu pomicao granice. Danas nas Toblerone ne prestaju iznenađivati i još uvijek ne postoji ništa ni približno slično toj hrskavoj mekoći i medenoj čokoladnosti upakovanoj u ukrasni papir kakav dolikuje svakom sjajnom poklonu.

Zato, kada nas pitate za ideju o poklonu, ne razmišljamo dalje od fine švicarske mliječne, tamne, bijele ili čokolade sa suhim grožđem. Nije važno koji ćete okus izabrati, važno je samo da se topi u ustima i razvuče ih u osmijeh baš svaki put.

A to je sve što želimo dragim ljudima u 2022.