Pogledajte program
30

Druga sedmica Sarajevo Street Food Marketa počinje danas, a donosi genijalne izlagače i izvođače

D. J.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Street Food Market Sarajevo nakon sjajne prve sedmice koja je uspješno završena odličnim koncertom Željka Samardžića, danas od 17 sati nastavlja s programom i novim izlagačima i izvođačima.

Ove sedmice tako će se na Vilsonovom šetalištu predstaviti Smoothie & Ice cream, iChicken, Palačinkara Zasladi, Sweet Corner Fabrika, Kantina, Gastro Pub Easy Bites, Barba te Sushi Bar Arigato.

Zanimljivo je i da su posjetitelji tokom prethodne sedmice imali priliku glasati za najbolje izlagače koji će se nastaviti družiti s njima i idućih dana na Street Food Marketu.

Tako će posjetitelji moći ponovno kušati specijalitete koje će pripremati Sombrero i Dedin Krompir. Također, posjetioci će svaki dan na marketu moći uživati u svim vrstama kafe koju priprema Franck.

Bogat muzički program ove sedmice otvara Ajla Gonzo večeras, dok će posjetitelje sigurno oduševiti i zabaviti Live Music Quiz, za koji je stiglo već nekoliko stotina prijava za takmičenje.

Sutra na Street Food Marketu nastupaju Nipplepeople, u četvrtak dolazi sjajna Sara Jo, dok su idući dan za zabavu zaduženi Perpetum Mobile.

Abba Real Tribute nastupaju u subotu, 5. augusta. U subotu 6. augusta održat će se "Čola večer", a nastupit će i DJ Role.

Taj dan planiran je i poseban program za djecu - radionica Tinker Labs i dječja predstava šarene igrarije.

Nakon što je ovog januara oduševio građane i sve posjetitelje Sarajeva, Street Food Market i ovog ljeta je dokazao da je događaj koji građani s nestrpljenjem iščekuju. .