Radost za nepce
7

Donosimo vam recept za neodoljivi veganski cheesecake

E. Sk.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Jeste li nekad probali veganski cheesecake? Skoro da nema gurmana koji bi odolio ovom ukusnom kolaču koji je radost za svačije nepce.

Ako niste, donosimo vam super recept koji ne zahtijeva procesuiranje sastojaka pa se može svrstati u 100 posto sirovi cheesecake.

Sastojci za koru za cheesecake

Miks orašastih plodova: indijski oraščići, orasi i bademi 6 datula 2 šake grožđica 4 šake mljevenih zobenih pahuljica 3 kašičice putera od indijskih oraščića 1 kašičica soka limuna

Postupak pripreme kore

Izmiksajte orašaste plodove, grožđice i datule sve dok ne dobijete ljepljivu smjesu. Kada sve izmiksate, dodajte ostale sastojke i rukama oblikujte prema veličini kalupa.

Sastojci za kremu od sira

1/2 šoljice kokosovog mlijeka 1 limun 3 kašičice agavinog sirupa 2 šoljice namočenih badema

Postupak pripreme kreme od sira

Ocijedite indijske oraščiće i izmiksajte ih zajedno s kokosovim mlijekom, sokom limuna i sirupom agave sve do kremaste teksture.

Smjesu prelijte preko kore

Glazura za cheesecake

Sameljite šećer od breze te ga pomiješajte sa sokom od limuna i nekoliko kapi soka od cvekle. Prelijte preko kolača. Nakon toga kolač zamrznite dva sata. Prije serviranja ostavite 15 minuta na sobnoj temperaturi.