Gastro
3

Do idealne figure uz pomoć čajeva Teekanne i deset zlatnih pravila

Proljeće je pred vratima. Zdrav život, postizanje bolje forme i gubljenje kilograma mnogi su stavili na listu novogodišnjih zavjeta. Sada je pravo vrijeme da s riječi pređemo na djela, a svoje tijelo i duh pripremimo za dolazak toplijih dana.

Dobra vijest je da u ovoj misiji imamo saveznika u vidu Teekanne čajeva.

Na policama potražite Teekanne čajeve pod nazivima 'Fit & Slim', 'Detox & Slim' i 'Purify & Slim' i priuštite sebi trosedmični program nakon čega ćete se osjećati bolje, lakše i zdravije. Važno je reći da se Teekanne proizvodi temelje na brižno osmišljenim recepturama u kojima se koristi samo ono što nam je podarila priroda.

Trosedmični plan mršavljenja uz Teekanne čajeve izgleda ovako:

Prva sedmica: Svako jutro, podne i veče popijte po šoljicu Fit & Slim. Bit ćete iznenađeni efektom kineske mješavine 'pu erh' za koju se smatra da najbolje pomaže u borbi protiv kilograma.

Druga sedmica: Ujutro, u podne i uvečer popijte po šoljicu Detox & Slim i upustite se u neophodno i zdravo čišćenje organizma od štetnih tvari koje su se tokom zimskih mjeseci nakupljale u organizmu. Ovaj biljni napitak svoju učinkovistost duguje koprivi čija su blagotvorna svojstva poznata u našem narodu.

Treća sedmica neka protekne u znaku Purify & Slim. Ovaj čaj baziran je na južnoameričkoj biljci 'mate' koju zbog njenih iznimnih svojstava nazivaju "zelenim zlatom indijanaca". Uz tri šoljice Purify & Slim dnevno pročistit ćete ne samo tijelo nego i dušu i biti spremni za proljetne izazove.

Kako bi ovaj trosedmični program donio što bolje rezultate, dobro je pridržavati se 'zlatnih pravila mršavljenja'. Poznati austrijski stručnjak - nutricionist Dr. Christian Matthai podijelio je s vama deset savjeta kojih se isplati pridržavati:

1. Uklonite iz kuće svu masnu hranu. Neka iz vidokruga, ali i skrivenih zaliha, nestanu svi sirevi, grickalice, orašasti plodovi, suhomesnati proizvodi, majoneze, krem-sirevi, mileram... 2. Nikada gladni ne odlazite u kupovinu. U protivnom, u vašoj će košarici završiti mnogi nepoželjni artikli. 3. Rasporedite boce s vodom na svako moguće mjesto u stanu i na radnom mjestu. Pijte najmanje 3 litra vode dnevno. To će napuniti vaš stomak i, bar nakratko, ublažiti osjećaj gladi. 4. Ne precjenjujte svoje dnevne potrebe za energijom. Mnogi ljudi uvjereni su da trebaju jesti velike količine hrane. To ne mora biti tačno, osim ako niste vrhunski sportista ili teški fizički radnik. 5. Izbjegavajte grickanje između obroka. Oni koji su skloni čestim međuobrocima I grickanju ‘usput’ najčešće zaborave šta su sve pojeli tokom dana, pa konzumirane grickalice ne broje u dnevni unos kalorija. 6. Izbacite iz upotrebe sva zaslađena pića 7. Doručkujte! Mnoga istraživanja pokazala su da osobe koje redovno doručkuju rjeđe pate od pretjerane težine od onih drugih. 8. Budite svjesni onoga što jedete i žvačite polako. Na taj način omogućit ćete tijelu da vam pošalje signale kada je zadovoljena potreba za hranom. 9. Zaboravite na ugljikohidrate nakon 5 popodne, a evo zašto: nizak nivo šećera u krvi u večernjim i noćnim satima oslobađa hormon rasta, a taj je odgovoran za ravnotežu između masnoće i mišića u našem organizmu. Pored toga, nivo insulina držat ćemo na niskom nivou, te tako stvaramo idealnu hormonalnu kombinaciju za gubljenje na težini.
10. Sprijateljite se s povrćem. Ono će vam pomoći da ne skapate od gladi u nastojanju da smršate. Zamislite veliku glavicu brokolija, a pored nje samo tri kockice čokolade: i jedno i drugo imaju približno isto kalorija. Možda vam se čini da je izreka "Jedna jabuka na dan, tjera doktora van“ malo zastarjela. Zato Dr. Christian Matthai savjetuje "Jedno znojenje na dan tjera doktora van“. Bavite se sportom redovno, a vaše će vam tijelo biti zahvalno na tome.

Teekanne spada u najeminentnije proizvođače čaja u Evropi. Već više od 130 godina ova kompanija potrošačima nudi visoki kvalitet prirodnih napitaka uz istovremenu pristupačnost, inovativnost i najviše standarde u svim segmentima proizvodnje i plasmana. Neka Teekanne čajevi postanu vaša zdrava navika i adut u borbi za figuru iz snova.