Johnnie Ginda predstavit će jelo nazvano Nakodari čiji recept njegova porodica prenosi s generacije na generaciju i nudi ga po povoljnoj cijeni. Čokoladni curry ostat će na meniju restorana tokom cijele godine.
Receptura Nakodarija donijeta je iz Gindinog sela u Punjabu u Indiji, gdje ga je pripremao njegov djed, pa zatim otac, piše Metro.
"Samo tri osobe poznaju sada poznaju ovaj porodični recept - moj otac Bajen, moj kuhar Minto Singh i ja. Kuhar ima ugovor po kojem ne smije otkriti njegovu tajnu", kaže vlasnik restorana čija se porodica u Škotsku doselila prije 35 godina. "Vjerujemo da smo prvi koji u Britaniji nude čokoladni curry."
Ginda je otkrio da u spravljanju ove neobične "poslastice" koriste 85-postotnu čokoladu, a da je jelo "izuzetno ukusno".
"Svi koji izađu na vatreni spoj odmah će osjetiti njegovu korist", poručuje Indijac.