|

Burek za Guinnessa u oktobru u Tuzli

Burek za Guinnessa u oktobru u Tuzli
850
Klix.ba
17.8.2017. u 18:51
147
komentara
850

dijeljenja
Burek za Guinnessa u oktobru u Tuzli Foto: Arhiv/Klix.ba
S ciljem promocije domaćih proizvoda, bosanskohercegovačke kulture, tradicije, i gastronomske ponude u grupa entuzijasta, predvođena Omerom Isovićem i Farukom Šahovićem, će krajem oktobra u Tuzli organizirati manifestaciju pravljenja najvećeg bureka koji bi bio upisan u Guinnesovu knjigu rekorda.
Tim povodom premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić upriličio je danas prijem za ovu dvojicu entuzijasta.

"Burek, kao tipični bosanskohercegovački proizvod i prepoznatljiv dio naše gastronomske ponude, idealna je prilika za predstavljanje Bosne i Hercegovine u svijetu, ali i za skretanje pažnje javnosti na potrebu promocije domaćih proizvoda i podrške našim domaćim proizvođačima“, rekao je Isović.

Premijer Gutić je izrazio zadovoljstvo prezentiranom idejom te istaknuo da se ona u potpunosti podudara sa strateškim opredjeljenjem ove Vlade da podrži domaću proizvodnju i proizvođače, te da potakne konzumiranje bosanskohercegovačkih proizvoda.

"Mi smo više puta do sada jasno stali u odbranu i zaštitu domaćih proizvođača i njihovih proizvoda. Od toga nismo odustajali ni onda kada smo bili izloženi raznim pritiscima, te, s tim u vezi, nas raduje realizacija jedne ovakve pozitivne ideje, koju će Vlada sigurno podržati", rekao je premijer Gutić.
Prijavi grešku


Komentari (147)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...