Gastro
23

Bosanski gastro fest 23. juna na Bobovcu

Klix.ba
Ako ste ljubitelj bosanskih jela i pića i želite uživati u njihovim okusima onako kako su tradicionalno pripremana i servirana kroz historiju, ne smijete propustiti Bosanski gastro fest.

Gastro fest će se održati u brdima srednje Bosne, na gradu Bobovcu u kojem je stolovao bosanski kralj, a posjetitelji će moći uživati u bogatoj ponudi tradicionalnih jela i pića koja će se konzumirati sa sinija na bosanskim ćilimima.

"Ukoliko smatrate da znate recept za najbolje hurmašice, napravite ih i sa njima učestvujte u takmičenju za najukusniju hurmašicu, a specijalni žiri će pobjednicima dodjeliti vrijedne nagrade", poručili su organitatori Gastro festa.

Učestvujući u starim narodnim sportskim igrama možete se zabaviti i pokazati takmičarski duh.

Ovu jedinstvenu manifestaciju organizuje Udruženje "Čuvari bosanske krune Bobovac" u suradnji s udruženjem "Progresivni razvoj organizacija i individua - PROI", Gastro-kulturološkom agencijom Balkantina i Udruženjem za razvoj ruralnog turizma - Alterural.

Tradicionalna jela i pića će pripremiti Udruženja žena Budoželje, Stupni do, Udruženje žena za razvoj ruralnog turizma Zvijezda Vareš, BKZ Preporod Vareš, Žene planinarskog ekološkog društva "Romanija" Istočno Sarajevo, te udruženja žena Strica i Zaruđe, Izvorno Vareško, Pogar, Pržići i udruženje "Čuvari bosanske krune Bobovac".

Bosanski Gastro Fest se održava 23. juna, od 10 do 16 sati na Bobovcu.

Za više informacija posjetite FB stranicu Bosanski Gastro Fest

Vezani članci