Potraga za teglicom
1

Australski bloger objavio fotografiju "bijele Nutelle" koja je postala viralna

A. B.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Ocjenjivač hrane i bloger iz Australije poznat kao Bruce Super Convenience, izazvao je pometnju među ljubiteljima Nutelle kada je na Instagramu objavio fotografiju teglice ovog popularnog čokoladnog namaza, ali u bijeloj boji.

S obzirom na to da je veoma mali broj ljudi koji ne vole Nutellu, vidjevši fotografije bijelog namaza u prepoznatljivoj ambalaži na društvenim mrežama, mnogi su počeli istraživati na internetu gdje se on može kupiti.

Međutim, australski bloger im je u detaljnom tekstu ispod objavljene fotografije "srušio snove" nakon što je napisao da to zapravo nije zvanični Nutellin proizvod i da je bijeli namaz recept napravljen kod kuće.

Naime, bloger je napomenuo da mu je ovu poslasticu poklonio prijatelj i kolega poznat kao The Snack Controller te kako to nije ništa što se može kupiti u prodavnicama.

"Oprostite što sam vas razočarao. Ova se tegla s tim poznatim logotipom, nalazi na policama prodavnica širom svijeta. Međutim, tamo je uvijek tamnosmeđe boje i okusa mliječne čokolade. Ova ima bijelu, blago zlatnu boju", napisao je.

Australski bloger je uredio dodatno fotografiju te je tako ofarbao namaz na etiketi u bijelo kako bi ostvario svoj "plan" i bio još uvjerljiviji.

Nakon što je razočarao fanove Nutelle informacijom da nije riječ o originalnom proizvodu ovog brenda, bloger ih je odmah nakon toga obradovao informacijom da postoji recept za ovaj namaz te u objavi ispod podijelio link do njega.

Osim toga, objavio je i recenziju i ukratko - oduševljen je. Kako je naveo, uživo navodno izgleda bolje nego na fotografiji, miris je očaravajući, a ukus još bolji.

Kazao je da podsjeća na Kinder Schokobons, ali u razmazivoj boji.

Ovakav interes na internetu za recept "bijele Nutelle" mogao bi biti itekako dobar znak Ferreru da mnogi ljubitelji žele i bijelu verziju ovog omiljenog čokoladnog namaza.