|

"Ajvarijadom" počela kampanja "Zdrava hrana - Sutjeska"

"Ajvarijadom" počela kampanja "Zdrava hrana - Sutjeska"
1
S
SRNA
14.10.2017. u 15:58
10
komentara
1

dijeljenja
1/6 Foto: Nacionalni park Sutjeska
2/6 Foto: Nacionalni park Sutjeska
3/6 Foto: Nacionalni park Sutjeska
4/6 Foto: Nacionalni park Sutjeska
5/6 Foto: Nacionalni park Sutjeska
6/6 Foto: Nacionalni park Sutjeska
U Nacionalnom parku "Sutjeska" danas je održana manifestacija "Ajvarijada" kojom je počela kampanja "Zdrava hrana - Sutjeska", u okviru koje će se brendirati proizvodi pripremani u Nacionalnom parku.
Proizvodi se pripremaju na potpuno prirodan način, po tradicionalnim recepturama, koje se prenose sa koljena na koljeno.

Desetak ekipa ispred restorana "Komlen" u Dolini heroja pravilo je ajvar po domaćoj recepturi, a brojni gosti i posjetioci imali su priliku da degustiraju i kupe ajvar za svoje potrebe.

Ajvar proizveden na ovoj manifestaciji bit će uvršten u ponudu restorana "Komlen" i drugih ugostiteljskih objekata Nacionalnog parka.

Kako je rečeno Srni u Nacionalnom parku "Sutjeska", osim "Ajvarijade", u okviru kampanje planirane su brojne aktivnosti, poput pripreme sokova, džemova, slatka od borovnica, brusnica, šljiva i drugog voća koje raste u Parku, potom priprema sezonskih salata, turšija, ajvara i ostalih tradicionalni proizvoda.

Vršit će se i prerada i pakovanje ljekovitog i aromatičnog bilja, čajeva, meda i drugih prirodnih proizvoda tokom cijele godine.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...