Gastro
18

2. internacionalni festival žestokog pića i rakija Spirit Fest Sarajevo

Klix.ba
Drugi internacionalni festival žestokog pića i rakija "Spirit Fest Sarajevo" otvara svoja vrata 21. novembra od 16 sati u velikoj kongresnoj sali hotela Holiday.

Na festivalu će se predstaviti veoma interesantni i kvalitetni brendovi iz oblasti žestokog pića, rakija i likera kao i kompanije koje su sa svojim brendovima popularni širom Evrope i svijeta.

Festival okuplja 27 izlagača iz regiona i BiH, a ocjenjivalo se čak 109 uzoraka. Kvalitet rakija i žestokih pića je ocjenjivao stručni žiri kojeg sačinjavaju prof.dr. Nermina Spaho, predsjednica žirija, prof.dr.Milenko Blesić i mr.Mirela Smajić.

Festival počinje u 16 sati svečanim otvorenjem gdje će se izlagačima obratiti Tanja Đurović, popularna voditeljica TV PINK BH, nakon ćega slijedi druženje sa zvanicama i izlagačima uz degustacije proizvoda.

Organizatori su priredili i druženje sa ugostiteljima koje smo takođe pozvali da se upoznaju sa izlagačima i njihovim proizvodima.

"Cilj nam je da ugostitelji prepoznaju kvalitet i izaberu za sebe ono šta im odgovara za njihove ugostiteljske objekte", poručuju organizatori.

Dodjeljivanje nagrada i plaketa je planirano za 19:30 sati nakon čega će uslijediti Spirit Party uz Dj.Jung B.