{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Franjo Pejić završio skulpturu Maleficent: Najsretniji bih bio kada bi je vidjela Angelina Jolie

16.6.2017. u 22:25
137
84
Franjo Pejić završio skulpturu Maleficent: Najsretniji bih bio kada bi je vidjela Angelina Jolie
137
Metalna skulptura Angeline Jolie autora Franje Pejića dobila je svoj konačan izgled nakon što je Franjo postavio i posljednji dio, njenu glavu, na trup skulpture.
Dvije sedmice od naše posjete Franji, on je završio i drugu stranu lica, dodao rogove i pričvrstio glavu na trup.

Franjo je na skulpturi radio pune dvije godine i nakon što je okončao cijeli proces pravljenja skulpture, osjeća veliko zadovoljstvo.

"Zadovoljan sam u svakom slučaju jer sam ustrajao u naumu, a metalna Angelina ima velike sličnosti s pravom, posebno iz profila gdje je gavran", rekao je Franjo.

Još uvijek neodlučan o tome šta će sa svojim djelom, Franjo ističe jedino da je njegova metalna Maleficent rađena za posjećenije prostore, ali iako je imao i nekoliko ponuda za izvoz, zasad ih je odbio.

Franjo se navikao na Angelinu - da je zatekne u dvorištu svaki put kada izađe vani. Možda bi mu se zato bilo teško rastati od nje.

Budući da Angelina stoji u dvorištu, često prilaze znatiželjnici i fotografišu je iz auta ili neposredne blizine.

Zasad ima jednu želju, čije ispunjenje bi mu bilo najveća satisfakcija, a to je da slavna glumica sazna za njegovo djelo. Franjo je u razgovoru rekao kako je Angelini nekoliko puta pokušavao poslati mail, ali adrese su vjerovatno bile lažne, tako da nikad nije dobio odgovor.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko biste platili povratnu kartu za Trebevićku žičaru?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: