{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Franjo Pejić završio skulpturu Maleficent: Najsretniji bih bio kada bi je vidjela Angelina Jolie

16.6.2017. u 22:25
137
84
Franjo Pejić završio skulpturu Maleficent: Najsretniji bih bio kada bi je vidjela Angelina Jolie
137
Metalna skulptura Angeline Jolie autora Franje Pejića dobila je svoj konačan izgled nakon što je Franjo postavio i posljednji dio, njenu glavu, na trup skulpture.
Dvije sedmice od naše posjete Franji, on je završio i drugu stranu lica, dodao rogove i pričvrstio glavu na trup.

Franjo je na skulpturi radio pune dvije godine i nakon što je okončao cijeli proces pravljenja skulpture, osjeća veliko zadovoljstvo.

"Zadovoljan sam u svakom slučaju jer sam ustrajao u naumu, a metalna Angelina ima velike sličnosti s pravom, posebno iz profila gdje je gavran", rekao je Franjo.

Još uvijek neodlučan o tome šta će sa svojim djelom, Franjo ističe jedino da je njegova metalna Maleficent rađena za posjećenije prostore, ali iako je imao i nekoliko ponuda za izvoz, zasad ih je odbio.

Franjo se navikao na Angelinu - da je zatekne u dvorištu svaki put kada izađe vani. Možda bi mu se zato bilo teško rastati od nje.

Budući da Angelina stoji u dvorištu, često prilaze znatiželjnici i fotografišu je iz auta ili neposredne blizine.

Zasad ima jednu želju, čije ispunjenje bi mu bilo najveća satisfakcija, a to je da slavna glumica sazna za njegovo djelo. Franjo je u razgovoru rekao kako je Angelini nekoliko puta pokušavao poslati mail, ali adrese su vjerovatno bile lažne, tako da nikad nije dobio odgovor.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Gdje se informišete o akcijskim cijenama proizvoda?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: