lifestyle
4.3k

Fotografije afričko-američkog gay para i njihovo troje djece obišle svijet

Klix.ba
Gay par iz SAD-a Kordale i Kaleb odgovorili su rasistima i homofobima koji su negativno komentirali fotografiju koju je par postavio na Instagramu, a na kojoj pokazuju kako brinu o svojoj djeci.

Kordale je rođen u Chicagu, a Kaleb u Atlanti. Obojica su afričkog porijekla. Imaju troje djece i često postave fotografije svoje sretne porodice na Instagramu gdje ih prati 36.489 osoba.

No, posljednje fotografije na kojima njih dvojica pripremaju kćerke za školu izazvale su niz negativnih komentara među kojima su i rasistički. Većina tih komentara je izbrisana, ali negativne reakcije su ostavile posljedice na par koji je odgovorio svima putem HuffPost Gay Voicesa.

"Mi jesmo gay par ali to ne znači da smo nesposobni da radimo ono što rade heteroseksualni parovi. Naš glavni cilj kao roditelja je da im pružimo ljubav, obrazovanje, podršku, ohrabrenje i još više ljubavi", kazali su.

Fotografija prikazuje Kordalea i Kaleba kako češljaju svoje kćerke u kupatilu i pripremaju ih za školu. Slika je dobila više od 11.000 lajkova.

"Biti otac znači probuditi se u 5:30 ujutro, napraviti doručak, obući ih za školu i odvesti na bus u 6:30. Ovo je tipični dan u našem domu. Nije lako ali uživamo u svakom momentu očinstva", napisao je par ispod slike.

Par je dobio i podršku mnogih ljudi koji su kazali kako su divna porodica.