Emotivno
348

Fotografija vjenčanja koja je rasplakala svijet

Klix.ba
Foto: James Day
Foto: James Day
Fotografije mladenaca s vjenčanja uvijek su prelijepe, ali najviše se priča o onim fotografijama koje su napravljene u pravom djeliću sekunde i koje prikazuju sirove, iskrene emocije.

Fotograf James Day je 30. aprila fotografisao vjenčanje Adriana i Roslyn u Bowralu u Australiji. Mladenci su pozirali dok je sunce zalazilo, a James je onda došao na super ideju.

"Svjetlost je bila predivna, ali sam u tom trenutku odlučio odbaciti sve što sam znao o fotografisanju. Krenuo sam prema njima i rekao im: 'Prestanite pozirati. Jednostavno uživajte u svom prvom zalasku sunca kao supružnici'", napisao je James u opisu fotografije koja je postala viralna.

Foto: James Day
Foto: James Day

Zatim je rekao mladoženji da ima pitanje za njega, ali da mora odgovoriti Roslyn.

"Od milijardi ljudi na planeti, vi ste odlučili provesti ostatak svog života s Roslyn. Možete li joj reći zašto?", pitao ga je James.

Adrian je šapnuo odgovor svojoj supruzi, a u tom trenutku suze su joj krenule niz lice. I James je u tom trenutku počeo plakati, iako nije znao šta joj je Adrian rekao.

Foto: James Day
Foto: James Day

"To nije nešto što bih trebao čuti. Drago mi je što su to podijelili, ali to je nešto njihovo i privatno je", rekao je James.

Nakon sentimentalnog fotografisanja mladenci su napravili zajedničku fotografiju s Jamesom.

"Fotograf Jesh De Rox mi je jednom rekao da moraš sam biti dirnut ako želiš dirnuti druge. Mislim da je ovo dokaz da je bio u pravu", rekao je James.