Sigurnosne mjere
20

Zbog pogoršane epidemiološke situacije otkazana Spring Run 5k utrka u Sarajevu

L. K.
Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i povećanja broja zaraženih otkazuju se 5k Spring Run i Family Run utrke planirane za 11. april 2021. godine.

"Uz veliku želju i sve napore koje smo činili da održimo utrke 5k Spring Run i Family Run, zbog pogoršanja epidemiološke situacije u zemlji u posljednjih nekoliko dana odlučili smo da do daljenjeg otkažemo događaj Sarajevo Spring Run, čije održavanje je bilo najavljeno za 11. april 2021.godine u Sarajevu", navodi se u saopćenju Udruženja Marathon.

"Primorani smo na otkazivanje utrka 5k Spring Run i Family Run jer je naš osnovni prioritet bio i ostaće sigurnost i zdravlje učenika i učesnica, te svih članova organizacionog i volonterskog tima", navode iz Udruženja.

Uz želju da trkači ostanu zdravi i sigurni, predstavnici Udruženja Marathon Sarajevo naglasili su da će svako od prijavljenih takmičara u narednim danima biti obavješten o mogućnostima da svoju startninu iskoriste za neku od budućih trka, koje će po okončanju pandemije, realizovati u okvirima Udruženja Marathon Sarajevo.

Udruženje će u narednom periodu prilagoditi epidemiološkoj situaciji i svoj rad kroz treninge na otvorenom u Školi trčanja Klix i kroz već poznate nedjeljne Park Run treninge, na način da će svi učesnici poštivati trenutne mjere sprečavanja širenja virusa i istovremeno raditi na poboljšanju fizičke spreme i mentalnog zdravlja.

Novosti o dešavanjima iz Udruženja Sarajevo Marathon i Škole trčanja Klix, pratite i dalje putem društvneih mreža FB i Instagram, te njihove zvanične web stranice.