Promijenite rutinu
45

Zbog ove loše večernje navike ne možete imati tanak struk

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Konzumiranje hrane i pića u večernjim satima nije preporučljivo naručito ako želite imati tanak struk. Međutim, konzumiranje gaziranih pića navečer je posebno štetno.

Istraživanje objavljeno 2021. godine u američkom časopisu Journal of the American Geriatrics Society pokazalo je kako je pretjerana konzumacija gaziranog pića naročito štetna ako to radimo u večernjim satima.

Stručnjaci su zaključili da osobe koje su redovito pile ova pića u razdoblju od devet godina, a najčešće upravo navečer, imale su čak tri puta veću količinu sala na trbuhu od onih koje ih nisu konzumirale uopće ili su to radile tek povremeno.

Također, za održavanje vitke figure, osim zdrave ishrane, veoma važna je i fizička aktivnost. Međutim, na to koliko su definirani naši trbušni mišići utječu i brojni drugi faktori kao što je genetika, hormonalne promjene i mnoge druge stvari.

Gazirana pića generalno bi trebalo izbjegavati, jer su puna rafinisanog šećera i donose tzv. "prazne" kalorije. Mjehurići koji se nalaze u gaziranim pićima sadrže zrak što bi značilo da taj zrak završi unutar probavnog sistema i uzrokuje nadutost.