Za muškarce
58

Vježbe za oblikovanje stomaka koje možete raditi dok uživate na plaži

Klix.ba
Foto: Goodlife Studio
Foto: Goodlife Studio
Znate da su vaši mišići tu ispod stomaka, te da je potrebno samo malo vježbe kako biste savršeno izgledali i bili u top formi. Rješenje nije u nebrojenim trbušnjacima, već u pravilnim vježbama koje možete raditi i dok uživate na plaži.

Lični trener Marc Pierre trenira ljude na plaži u Miamiju jer upravo pješčana podloga predstavlja izazov za vašu stabilnost i tjera vas da održite balans. Preporučio je četiri vježbe od kojih ćete se oznojiti, a rezultati će biti itekako vidljivi.

1. Rotirajući plank (10 vježbi na svaku stranu)

Ova vježba sagorijeva masti u vašim ramenima i rukama. Bitno je da ste ispravljeni, stisnete stomačne mišiće i dok se oslanjate na jednu ruku, drugu spuštate ispod torza, a potom je dižete najviše što možete.

2. "Bicikl" (20 vježbi)

Ovo je standardna vježba, ali i prava ako želite ojačati abdomen i bedra u isto vrijeme. Dok nogama radite kao da vozite bicikl, dodirujte laktovima suprotno koljeno.

3. Izmijenjeni ruski zaokret (15 vježbi na svaku stranu)

Sjednite, savijte noge u koljenima i podignite ih. Okrećite gornji dio torza na lijevu i desnu stranu kao da rukama prebacujete stvari s jedne strane na drugu.

4. Dodirivanje nožnih prstiju (10 vježbi)

Lezite ravno na leđa i podignite noge ravno u zrak. Skupite ruke i podižite gornji dio leđa tako da rukama pokušate dohvatiti nožne prste. Atlete ovo inače rade dijagonalno, zbog čega je torzo još više napet.

Ukoliko vježbe radite na plaži, preporučuje se da uzmete prostirku kako vam se ne bi klizalo.