"Prvojanuarski trk"
94

Udruženje Marathon: Novogodišnje druženje i trčanje na Igmanu za najbolji početak nove godine

A. B.
Ideja prvojanuarskog trčanja je prethodnih godina naišla na odličan prijem
Ideja prvojanuarskog trčanja je prethodnih godina naišla na odličan prijem
Udruženje "Marathon" Sarajevo i Škola trčanja Klix započet će i narednu novu godinu organizacijom tradicionalnog prvojanuarskog trčanja na Igmanu.

Popularni "Prvojanuarski trk" i šetnja će početi u petak 1. januara u podne, a okupljanje je u 11:45 sati na Velikom polju na Igmanu, kod bivšeg hostela "Feri", sadašnji hotel "Monti".

"Planirano je da se trči ili šeta oko 30 minuta (5 km), nakon čega će se svi učesnici vratiti na početnu lokaciju i zajedno proslaviti Novu godinu uz kolače i topli napitak", naveli su iz Udruženja "Marathon" Sarajevo.

Ideja prvojanuarskog trčanja je prethodnih godina naišla na odličan prijem, te se i ove godine očekuje veliki broj učesnika.

Oni koji ne mogu trčati su dobrodošli da šetaju, a svima će biti pripremljen topao doček na kraju treninga, uz čaj i kolače na parkingu ispred hotela.

"Uz pridržavanje svih mjera sprečavanja širenja koronavirusa, pozvane su sve trkačice i trkači, kao i svi prijatelji Udruženja 'Marathon', da se pridruže druženju bez obzira na to da li su članovi udruženja i Škole trčanja Klix, koji i na ovaj način opravdavaju epitet najpozitivnije priče u gradu", dodali su.

Za sve detalje i pitanja zainteresovani mogu pogledati Facebook stranicu Udruženja "Marathon", te Facebook event ovog događaja ili još bolje, jednostavno se pridružiti trkačima i hodačima na Igmanu u navedenom terminu i započeti novu godinu na jedinstven način.