Nema odmora
47

Udruženje Marathon i Škola trčanja Klix nastavljaju aktivnosti za trkače i tokom zime

Klix.ba
Nakon uspješno organiziranog Sarajevo Sberbank polumaratona u septembru ove godine te uspješno zaokružene ljetne sezone treniranja uz Školu trčanja Klix, Udruženje Marathon nastavlja organizaciju novih aktivnosti kako bi trkači ostali u formi i tokom zime.

U subotu, 3. novembra, više od 70 članova i članica Škole trčanja Klix te njihovih prijatelja i porodica laganom šetnjom popelo se na vrh Trebevića u sklopu organizovanog izleta u organizaciji Udruženja Marathon. Uspon na Trebević organizovan je uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, a u okviru projekta "Let's Run Together", s ciljem inkluzije osoba s posebnim potrebama. Veseloj družini pridružili su se i članovi Udruženja "Oaza" koji su se uspješno popeli na vrh Trebevića te nastavili druženje s trkačima uz ukusne Biona sendviče, Manja peciva te zasluženo osvježenje.

Upis za narednu sezonu Škole trčanja Klix počinje u januaru 2019. godine, u narednoj sezoni će biti mnogo inovacija za polaznike. U međuvremenu članove Škole trčanja Klix i Udruženja Marathon očekuju i mnogobrojne nove aktivnosti koje će im pomoći da ostanu u formi, ali i da se dobro zabave.

Prva takva aktivnost je Veliki trkački party kojim će trkači i zvanično proslaviti uspješnu trkačku sezonu iza sebe. Party će se održati 23. novembra u 20 sati u klubu "Jedan". Iz Udruženja Marathon pozivaju sve zainteresirane trkače i njihove prijatelje da im se pridruže kako bi se zabavili uz odličnu muziku te catering i piće dobrodošlice.

U toku su i prijave za grupni upis na popularni Splitski polumaraton koji će se održati u februaru 2019. godine. Za sve svoje članove i članice Udruženje Marathon osiguralo je posebnu ponudu za grupne startnine te olakšan proces registracije, kao i detaljno razrađen plan treninga kako bi se što uspješnije spremili za trku. Više informacija o ponudi dostupno je ovdje.

Članovi Škole trčanja Klix nastavljaju trenirati i tokom zime te ćete ih najčešće vidjeti utorkom i četvrtkom u 18 sati na Vilsonovom šetalištu te nedjeljom u 9 sati na Vrelu Bosne na tradicionalnim Park Run treninzima Udruženja Marathon. Svi su dobrodošli na te treninge.

"Veoma nas raduje rastući broj trkača koji nam se pridružuju, posebno na nedjeljnim Park Run treninzima, usprkos tome što ulazimo u zimski period godine. Atmosfera je odlična te se veoma radujemo svakom treningu i druženju s vrijednim i pozitivnim ljudima. Ovom prilikom željeli bismo pozvati sve zainteresirane građane da nam se pridruže i trče s nama. Dobrodošao je svako ko želi raditi na poboljšanju svog životnog stila i družiti se s dobrim i pozitivnim ljudima", izjavio je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon Sarajevo.

Kao jedan od testnih treninga pred Splitski polumaraton, članovi i članice Škole trčanja Klix odradit će i popularni Zagreb Advent Run, trčeći distancu od 5 ili 10 kilometara 16. decembra. Za sve svoje članove Udruženje Marathon Sarajevo osiguralo je posebne cijene startnine i smještaja, a prijave su još u toku. Više informacija dostupno je ovdje.

Za sve informacije o aktivnostima Udruženja Marathon i Škole trčanja Klix pogledajte oficijelnu web stranicu ili Facebook profile Udruženja Marathon i Škole trčanja Klix.