Prijavite se i vi
98

Stotinu nasmijanih lica na prvom treningu Škole trčanja Klix

N. V.
Sarajevska Škola trčanja Klix okupila je stotinu polaznika na prvom treningu koji je održan jučer na Vilsonovom šetalištu.

U narednih šesnaest sedmica, koliko traje ciklus treninga, polaznici Škole trčanja Klix će savladati osnovne tehnike trčanja uz stručni trenerski tim, te podršku grupe.

Polaznici će zajedničke treninge imati na otvorenom, tri puta sedmično, u skladu sa stručno izrađenim planom. Treninzi se održavaju na Vilsonovom šetalištu, utorkom i četvrtkom u 18:00 i subotom u 9:00 sati.

Ova pozitivna trkačka priča broji osam godina od svog nastanka i više od hiljadu zadovoljnih polaznika koji su im ukazali povjerenje za stvaranje dobrih navika, zdravlja i dobrog izgleda. Iz Škole poručuju kako su naročito ponosni na činjenicu što se „školarci“ iz godine u godinu vraćaju u redove škole trčanja, te što stvaraju sve veću i zdraviju trkačku zajednicu.

„Najveću motivaciju i najbolji pokazatelj da gradimo prepoznatu pozitivnu priču nam daju polaznici koji se iz godine u godinu vraćaju u redove škole trčanja, što je slučaj i u ovoj sezoni. Zaista sam ponosan na doprinos koji Škola trčanja Klix daje širenju jedne zdrave i aktivne zajednice, te što sam i sam dio nje.“, kazao je trener Adnan Džubur.

"Polaznici škole trčanja su nas oduševili već na prvom treningu i to ne samo brojnošću nego i prije svega svojim entuzijaznom i energijom. Prvi trening je zaista prošao u odličnoj atmosferi. Veliki broj polaznika ove godine je već bio u Školi trčanja ranije tako da je prvi trening viče ličio na ponovno okupljanje prijatelja koji se dugo nisu vidjeli. Veoma smo sretni i ponosni što je gotovo 100 osoba i ove godine odlučilo da trči sa nama i da bude u formi. Najbolje tek dolazi", izjavio je Haris Jordamovic, trener crvene grupe u Školi trčanja Klix.

U novoj sezoni Škole trčanja Klix organizatori su najavili mnoštvo poboljšanja i novina, kao što su svlačionice za polaznike i polaznice, te ormarići za odlaganje stvari. Napominju kako su prva dva treninga probna i pozivaju sve zainteresovane da se prijave.

Prvu trkačku medalju polaznici imaju priliku osvojiti na trci Heineken 0.0 5k Spring Run koja će biti održana 18. jula, a u stvaranju tog trkačkog iskustva mogu im se pridružiti i porodica i prijatelji, obzirom da se na isti dan održava kratka trka/šetnja pod nazivom Family Run. U nastavku sezone uslijediti će i utrke Vienna Run4Lifestyle 10k Night Run, te popularni Sarajevo Sberbank polumaraton koji okuplja hiljade ljudi iz cijelog svijeta.

„Trkačko iskustvo koje sam stekla u Klix školi trčanja je definitivno jedno od dražih u mom životu. Od osobe kojoj je trčanje nemilo, došla sam do stadija da motiviram i nagovaram druge da trčimo, uz Vils, na Vrelu Bosne ili da nosimo patike na more“, poručuje jedna od dugogodišnjih polaznica Škole trčanja Klix i dodaje:

„Topla preporuka svima da se pridružite školici. Dajte sebi šansu i pokušajte. Upoznat ćete najbolju raju u gradu, naučiti puno o sebi i oduševit ćete se. Motivacija grupe je čudo!“

Za Školu trčanja Klix se možete prijaviti ovdje, a sve informacije potražite na web i Facebook stranici.